KRIVOKAPIĆ O ČLANSTVU U NATO: Ne menjamo svoj put, to je prečica do EU!
Foto: EPA/BORIS PEJOVIC

poruka

KRIVOKAPIĆ O ČLANSTVU U NATO: Ne menjamo svoj put, to je prečica do EU!

Crna Gora -

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, izjavio je danas u Briselu da Crna Gora nakon smene režižma neće menjati svoij spoljnopolitički put, posebno kada je reč o evroatlantskim integracijama.

Krivokapić je, odgovarajući na pitanje Tanjuga o povezanti EU puta i NATO članstva, zaključio da je u ”praksi pokazano” da članice Alijanse ”brže završavaju posao” evrointegracija.

”Iako na prvi pogled izgleda da su EU put i put u NATO dva paralelna puta, dokazano je u praksi da ćete pre završiti posao evropskih integracija ako ste i NATO članica”, kaže Krivokapić.

On je, posle sastanka sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, ocenio da će put i NATO i EU članstva ”za koji se Crna Gora opredelila” biti ”brži, kvaltetniji i potpuniji”.

”Zato preporučujem svima da slede takav put”, zaključio je Krivokapić.

Premijer Crne Gore potvrdio je nakon razgovora sa Stoltenbergom da njegova vlada neće odstupati od politike NATO-a kada su u pitanju odnosi sa Rusijom.

Krivokapić je ovom prilikom izrazio i žaljenje zbog paljenja zastave NATO u Crnoj Gori.

“Žalim ako se bilo gde u Crnoj Gori desilo paljenje bilo koje zastave, posebno zastave Alijanse”, izjavio je Krivokapić.

Stoltenerg je posle susreta sa crnogorskim premijerom poručio da čvrsto veruje da će Crna Gora ”i sa novom vladom ostati lojalan i posvećen saveznik”.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track