Najnovije vesti

ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ NAJAVIO: Vlada Crne Gore će ispitati sve sumnjive privatizacije
Foto: EPA / Boris Pejović

premijer crne gore

ZDRAVKO KRIVOKAPIĆ NAJAVIO: Vlada Crne Gore će ispitati sve sumnjive privatizacije

Crna Gora

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić najavio je da će njegova vlada ispitati sve sumnjive privatizacije u toj zemlji.

Krivokapić je obavestio javnost da je u sredu održana prva sednica Saveta za privatizaciju i kapitalne projekte na kojoj je dogovoreno formiranje Komisije za procenu tržišne vrednosti, i poručio da će rad Saveta, čiji je on predsednik, biti javan i transparentan.

"Na sednici je dogovoreno formiranje Komisije za procenu tržišne vrednosti, kao i da se preispitaju sve sumnjive privatizacije. Savet je upoznat sa izveštajem za 2020. godinu", napisao je on na zvaničnom Tviter nalogu premijera Crne Gore.

Dodao je i da je predsednik crnogorske Privredne komore, Vlastimir Golubović, podneo ostavku na mesto člana Saveta, te da će na njegovu poziciju naknadno biti imenovan drugi predstavnik, prenosi portal Bankar.me.

Iz vladine Službe za odnose sa javnošću je saopšteno da se Savet upoznao sa procesom privatizacije Solane "Bajo Sekulić" u Ulcinju.

"Razmatrajući proces privatizacije Solane, Savet je zauzeo stav da je pre donošenja bilo kakve odluke po ovom pitanju potrebno pokrenuti postupak utvrđivanja stvarne tržišnje vrednosti u momentu privatizacije, kako ovog tako i svih ostalih privatizovanih društava, kako bi se utvrdilo da li je plaćena stvarna tržišna vrednost", navedeno je u saopštenju.

U tom kontekstu, zaključeno je da se formira posebna Komisija za procenu tržišne vrednosti privatizovanih preduzeća, čiji će prvi zadatak biti da u roku od od 60 dana utvrdi stvarnu vrednost Solane u momentu privatizacije, rekli su u vladi.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...