Najnovije vesti

EPILOG JEZIVOG VRŠNJAČKOG NASILJA U BARU: Grupa maloletnika šamarala dečaka, ne mogu im ništa jer nemaju 14 godina
Foto: Twitter/@michiamomarija

neće biti kažnjeni

EPILOG JEZIVOG VRŠNJAČKOG NASILJA U BARU: Grupa maloletnika šamarala dečaka, ne mogu im ništa jer nemaju 14 godina

Crna Gora

O slučaju vršnjačkog nasilja u Baru Osnovno državno tužilaštvo u tom gradu obavestilo je Centar za socijalni rad, imajući u vidu da počinioci nemaju navršenih 14 godina čime je isključena mogućnost njihovog kažnjavanja i procesuiranja.

Kako se navodi u saopštenju barskog ODT-a, identifikovani su svi učesnici predmetnog događaja i utvrđeno je da momci koja udaraju dečaka maloletnici (2007. godište), a takođe su identifikovani i oni koji su prisustvovali događaju za koje je takođe utvrđeno da su maloletni (2007. godište), prenosi crnogorski "cdm".

Podsetimo, u nedelju je objavljen snimak na kojem se vidi kako jedan dečak, a zatim i drugi udaraju trinaestogodišnjaka koji ne pruža otpor.

Grupa dečaka koja prisustvuje tom događaju, kako se jasno vidi na snimku, ne radi ništa da to spreči.

Bar, nasilje
foto: Twitter/@michiamomarija

Napad se dogodio u Makedonskom naselju u Baru, ispred marketa.

"S obzirom da je Zakonom o postupanju prema maloletnicima u krivičnom postupku, isključena mogućnost kažnjavanja i procesuiranja lica koja u vreme izvršenje dela nisu navršila 14 godina života, Osnovno državno tužilaštvo u Baru je o predmetnom događaju obavestilo Centar za socijalni rad u Baru, koji će preduzeti mere i radnje iz svoje nadležnosti", navodi se u saopštenju Osnovnog državnog tužilaštva u Baru.

Kako se dodaje, tužilaštvo će nastaviti da efikasno preduzima sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u svim situacijama u kojima zakon dozvoljava gonjenje učinilaca krivičnih dela, a u slučaju maloletnika postupak se može voditi samo prema maloletnicima koji su navršili 14 godina.

Kurir.rs/CDM

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...