INCIDENT NA CETINJU: Vlada CG položila venac na grob kralja Nikole, demostranti skinuli TROBOJKU i zviždali! (VIDEO)
Foto: Youtube prtscr / CDM

skandal

INCIDENT NA CETINJU: Vlada CG položila venac na grob kralja Nikole, demostranti skinuli TROBOJKU i zviždali! (VIDEO)

Crna Gora -

Delegacija crnogorske vlade položila je venac na grob kralja Nikole na Ćipru kod Cetinja, povodom 100 godina od njegove smrti a revoltirani građani su ga ubrzo zatim uklonili i sa njega skinuli trobojku.

Delegaciju vlade predvodio je premijer Zdravko Krivokapić, a polaganje venca je tokom intoniranja himne proteklo uz zvižduke okupljenih građana.

Građani su skandirali "Nije ovo Srbija". Čuli su se i povici "Ua izdajnici".

Skup je obezbeđivao veliki broj pripadnika policije, koji su bili u kordonu između delegacije vlade, okupljenih građana i Dvorske crkve na Ćipuru u kojoj se nalaze posmrtni ostaci kralja Nikole.

Grupa građana okupila se na Cetinju, u znak protesta zbog pologanja venca na grob kralja Nikole.

Krivokapić je povodom godišnjice smrti kralja Nikole poručio da Crna Gora ima koga da sledi. Iskazujući pijetet prema čoveku koji je bio državnik, ratnik, diplomata, mudrac, pesnik i što je najvažnije - reformator, Krivokapić je nakon polaganja venca kazao da je kralj Nikola Prvi bio "lider nove vizije Crne Gore".

Kralj Nikola Prvi živeo je u izgnanstvu i nije dočekao da se vrati u Crnu Goru.

Umro je 1. marta 1921. u Kap Antibu, u Francuskoj, sahranjen u italijanskom gradu San Remu, u Ruskoj crkvi, gde je počivao do 1989. kada su njegovi posmrtni ostaci preneseni na Cetinje, u Dvorsku crkvu na Ćipuru.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Youtube prtscr / CDM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track