Najnovije vesti

POSLE PROTESTA STIGLE I PRIJAVE: Ugostitelji u Tuzima će odgovarati zbog kršenja mera
Foto: Kurir

đeljošaj bez komentara

POSLE PROTESTA STIGLE I PRIJAVE: Ugostitelji u Tuzima će odgovarati zbog kršenja mera

Crna Gora

Uprava crnogorske policije će, po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva (ODT), krivično procesuirati sve odgovorne u firmama i ugostiteljskim objektima u Tuzima, koja su prošlog četvrtka u toj opštini otvorili svoje lokale u znak protesta zbog epidemioloških mera Ministarstva zdravlja.

Toga dana dežurni državni tužilac je dao obavezujući usmeni nalog policiji da, nakon što su se građani Tuzi posle višesatnih protesta razišli, obavi kontrolu ugostiteljskih objekata radi utvrđivanja da li postupaju po naredbama Ministarstva zdravlja i da službeno dokumentuju svako nepostupanje.

Svi lokali su u tom trenutku u Tuzima bili otvoreni.

Predsednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj, medijima je rekao da ne želi ništa da komentariše dok ne dobije zvaničnu informaciju.

Ministarstvo zdravlja je prošle sedmice naredilo zatvaranje ugostiteljskih objekata u Tuzima, Danilovgradu i Baru, iako te opštine nisu bile u epidemiološki "crvenoj zoni".

Mera je doneta kako bi se na taj način sprečili Podgoričani da idu u te gradove.

Predsednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj optužio je Vladu da je donela političku odluku, a ugostitelji su u četvrtak otvorili svoje objekte. Nakon pokušaja policije da ih zatvori, sa lokalnom komunalnom policijom i građanima blokirali su put na samom ulazu u centar Tuzi.

Posle višesatne blokade puta Podgorica Tuzi i pregovora predstavnika opštine i Vlade, dogovoreno je da se mere preinače, što je i učinjeno u ponedeljak, tako da je od utorka rad ugostiteljskih objekata u Tuzima, Baru i Danilovgradu dozvoljen, a Podgoričanima je uvedena zabrana napuštanja glavnog grada.

Uprava policije je na osnovu naloga dežurnog tužioca još u četvrtak podnela krivične prijave protiv predsednika Opštine Tuzi Nika Đeljošaja, vršioca dužnosti načelnika Komunalne policije u tom gradu Redžepa Cunmuljaja i jednog komunalnog policajca zbog krivičnog dela pozivanja na otpor putem pomaganja.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...