ANDRIJA MANDIĆ: Posle izbora pojaviće se nova Crna Gora čojstva i junaštva
Foto: Youtube prtscr / A1 TV Montenegro

Lokalni izbori

ANDRIJA MANDIĆ: Posle izbora pojaviće se nova Crna Gora čojstva i junaštva

Crna Gora -

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić odgovarao je na pitanje gosta televizije Hepi Tomislava Kresojevića o Slobodanu Jovanoviću, koji mu se obratio da je primetio da značajno mesto u Mandićevoj biblioteci zauzimaju sabrana dela srpskog mislioca, pravnika i političara Slobodana Jovanovića. Kresojević ga je pitao da li je čitao njegovu knjigu "Vođe Francuske revolucije" i kako tu knjigu upoređuje sa sadašnjom situacijom u Crnoj Gori.

"Onaj ko stalno ne čita Slobodana Jovanovića ne može da uđe u suštinu odnosa koji su sad u Crnoj Gori. Ono što se desilo u prevratu 1997, a zatim razbijanje zajedničke države 2006. mogu da se povuku sa Francuskom tog perioda. Naravno sve će to proći i ovi danas će otpasti kao krljušt i pojaviće se ona Crna Gora čojstva i junaštva, rekao je Mandić.

On je dodao da sadašnja Crna Gora koja predstavlja jezgro kriminala izdaje srpstvo, Srbiju, pa i samu sebe. Mandić navodi da su sve to stramputice.

"Imali smo mali guvernerture, imali smo mitropolita Matarija koji je primio katoličntvo. Ali uprkos svemu mi smo isticali uvek ono što je dobro, a potisikvali ono što je loše. Tako će biti i sa ovom situacijom, pa će nova generacija vreme izdaje i kriminala smestiti u biblioteku sramotne prošlosti", dodao je Mandić.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track