CRNOGORSKI ŠEF DIPLOMATIJE: Slučaj srpskog ambasadora za ovu Vladu je završen. Vreme je da Srbija pošalje novog!
Foto: Printscreen TV Happy

ništa od božovićevog povratka u srbiju

CRNOGORSKI ŠEF DIPLOMATIJE: Slučaj srpskog ambasadora za ovu Vladu je završen. Vreme je da Srbija pošalje novog!

Crna Gora -

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Đorđe Radulović rekao je da je slučaj bivšeg ambasadora Srbije u toj zemlji Vladimira Božovića, kojeg je prošla Vlada proglasila za personu non grata "za ovu Vladu završen".

"Siguran sam da Srbija može da pošalje novog ambasadora koji će bliže da radi na približavanju dve države i očekujem da u narednom periodu odrede osobu koja će biti novi ambasador. Ukoliko Srbija odluči da Božović i dalje bude ambasador, mi nemamo ništa protiv kao Vlada, ali mora da se pokrene procedura za dobijanje agremana... Ponovno traženje agremana za Božovića bio bi presedan u diplomatskoj praksi", rekao je Radulović odgovarajući na pitanja poslanika u Skupštini Crne Gore.

On je dodao je da se pitanje proterivanje Božovića "već četiri meseca spočitava ovoj Vladi".

"Nota Srbiji uručena je 27. ili 28. novembra kojom je Božović proglašen nepoželjnom osobom. Vlada ne može da povuče odluku o proglašenju Božovića persononom non grata, a da ne prekrši konvencije. Ne mogu da očekujem ni od koga da od Vlade traži da krši zakone, a konvencije su jedna vrsta zakona. Što se tiče slučaja Božovića nekoliko puta javno sam rekao da ovakve poruke nisu poželjne i ne služe dobrosusedskim odnosima", rekao je Radulović.

Božović je proglašen nepoželjnom osobom u Crnoj Gori zbog sporne izjave oko pojedinih istorijskih događaja.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track