Najnovije vesti

GRAĐANI PLJEVLJA SA SPONTANOG PROTESTA PORUČILI KRIVOKAPIĆU: Ako padne Vlado, pada i Vlada!
Foto: Svitanje

direktno

GRAĐANI PLJEVLJA SA SPONTANOG PROTESTA PORUČILI KRIVOKAPIĆU: Ako padne Vlado, pada i Vlada!

Crna Gora

Spontani protest u Pljevljima u znak podrške ministru pravde i manjinskih prava Dr Vladimiru Leposaviću, čiju smenu je danas najavio predsednik crnogorske Vlade Zdravko Krivokapić, održan je u 19 časova ispred zgrade opštine Pljevlja, nakon prethodnog okupljanja u auto koloni na Trlici.

Nekoliko stotina građana, noseći trobojke i par transparenata sa natpisima poput ovog iz naslova, izrazilo je svoje negodovanje Krivokapićevom odlukom i pozvalo ga da istu povuče.

Okupljenima su se obratili Bojan Strunjaš i Milinko Gazdić.

1 / 6 Foto: Svitanje

Strunjaš je istakao da je Krivokapić danas ponudio na tacni glavu ministra pravde Milu Đukanoviću i podsetio da je upravo iz Pljevalja, iz Svete Trojice, Krivokapić krenuo u izbornu kampanju po Crnoj Gori. Pozvao ga je da se vrati izvornim principima za koje se zalagao tokom kampanje i da smjenjuje i hapsi kriminalce i vojnike bivšeg režima a ostavi časne ljude poput ministra Leposavića da rade svoj posao. Srbi više nisu spremni da budu žrtve svakog režima kome se to prohte i podrška Leposaviću je stvar principa d kojih se ne može i neće odustati, poručio je Strunjaš.

Milinko Gazdić je podsjetio na divovsku borbu koju je srpski narod, predvođen svojom Crkvom, izvojevao na veličanstvenim prošlogodišnjim litijama. Tu veliku pobedu, za dobro svih građana Crne Gore, pa valjda i srpskog naroda, nismo spremni da proćerdamo žrtvujući svoje najbolje ljude radi zadovoljenja zahteva tridesetgodišnjeg režima, rekao je Gazdić. „Ako ti ne valja ministar Leposavić, podnesi ostavku profesore Krivokapiću“, poručio je Gazdić, i rekao da Srbi više nemaju razloge za bezumne žrtve, te da će nastaviti podršku ministru sve dok odluka ne bude povučena.

Kurir.rs/PVSvitanje.me

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...