KOMITE OPET BLOKIRALE PUT NIKŠIĆ-PODGORICA: Krivokapiću dali tri dana da odgovori na njihove zahteve
Foto: Youtube/Al Jazeera Balkans

ultimatum

KOMITE OPET BLOKIRALE PUT NIKŠIĆ-PODGORICA: Krivokapiću dali tri dana da odgovori na njihove zahteve

Crna Gora -

Grupa građana i danas je blokirala magistralni put Nikšić-Podgorica, u mestu Bogetiće.

Blokada puta, kako su u petak saopštili, planirana je do 16 sati, a prolazak će biti omogućen vozilima hitne pomoći, roditeljima sa decom i bolesnim osobama, navode Vijesti.

U nepotpisanom dopisu "Inicijativni odbor slobodnih građana Crne Gore" zapretio je vladi da će nastaviti proteste i blokadu puteva ako im se premijer Zdravko Krivokapić ne izvini i u potpunosti ne odbaci Odluku o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva.

Tzv. komite, pristalice predsednika Mila Đukanovića, dale su Krivokapiću rok od tri dana da se izjasni po tim i još nekim njihovim zahtevima, kao i da se izvini zbog, kako navode, pretnji koje im je uputio.

Premijeru je dat rok od tri dana da odgovori na njihove zahteve ili će u protivnom, zapretili su, radikalizovati proteste.

Komitama smeta najavljeno usvajanje izmene Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva kojom će se kao jedan od uslova računati osim trajnog boravka i privremeni, što do sada nije bio slučaj.

Time će se omogućiti da se brže dođe do crnogorskog državljanstva jer se do sada na osnovu Odluke, privremeni boravak koji je trajao pet godina i bio uslov za dobijanje stalnog boravka, nije računao u vreme potrebno za sticanje državljanstva. Predsedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) smatra da se tu radi o"evidentnom agresivnom pokušaju posrbljavanja".

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track