KNEŽEVIĆ PORUČIO: Opstanak vlade Crne Gore zavisi od pomirenja Krivokapića i Leposavića, mi smo spremni na razgovor ali ne i ucene
Foto: Youtube prtscr / MINA

vlada u krizi

KNEŽEVIĆ PORUČIO: Opstanak vlade Crne Gore zavisi od pomirenja Krivokapića i Leposavića, mi smo spremni na razgovor ali ne i ucene

Crna Gora -

Pomirenje premijera Zdravka Krivokapića i ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, ključ je za opstanak vlade, izjavio je jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević.

Knežević je agenciji MINA rekao da je kriza očigledna i da je nastala u vladi sukobom Krivokapića i Leposavića.

On je kazao da je sve ostalo što se dešava i što se desilo na sastanku premijera i lidera parlamentarne većine posledica tog sukoba za koji, kako je kazao, DF ne snosi odgovornost.

"Juče smo pozvali Krivokapića da razreši krizu na način što će se pomiriti sa Leposavićem i rasteretiti parlamentarnu većinu njegovog kontinuiranog pritiska da glasamo za smenu ministra pravde", rekao je Knežević.

On je kazao da je, bez obzira na uobičajeni sukob mišljenja sa premijerom, uvek spreman za razgovor, ali ne za ucene i pritiske da glasa za smenu Leposavića.

Upitan šta ako Leposavić bude smenjen glasovima opozicione Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Djukanovića i dela vlasti, Knežević je odgovorio da ne može "da hipotetiše".

"Da li će deo parlamentarne većine glasati sa DPS-om za smenu Leposavića nije na meni da hipotetišem, ali svakako mislim da je ključ opstanka ove vlade pomirenje Krivokapića i ministra koga je on predložio", zaključio je Knežević.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track