izjava za kurir

KNEŽEVIĆ UPOZORAVA: Situacija u Crnoj Gori je puna tenzija, može da eskalira u sukobe koje niko ne bi želeo!

Crna Gora -

Situacija u Crnoj Gori je veoma kompleksna, puna tenzija, nažalost može da eskalira u neku vrstu građanskih nemira i sukoba što niko ne bi želeo u Crnoj Gori, rekao je Kuriru Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta i predsednik Odbora za Bezbednost Skupštine Crne Gore.

Knežević se, dodaje, nada da će i država i njene institucije smoći snage da obezbede poštovanje ustavnog poretka i ustavnih prava o sloboda građana.

"Nadam se da će sve ono što se prethodnih dana najavljivalo kao mogućnost ostati samo jedan loš narativ", rekao je Knežević.

Na pitanje Kurira da li državni organi i Odbor Skupštine kojim predsedava imaju scenarije šta bi u nedelju moglo da se dogodi na Cetinju, Knežević kaže: Imamo činjenično stanje da će se u nedelju na Cetinju održati jedan skup koji nije najavljen u skladu sa Zakonom o javnim okupljanjima, na kojem se ne zna ko je organizator i ko su odgovorna lica što indicira da bi moglo doći do određenih incidenta, provokacija, ili ne daj Bože sukoba.

"Verujem da će i u policiji i u tužilaštvu sa dužnom pažnjom ispratiti sutrašnji događaj, i da ni na koji način neće biti ugrožen verski obred i uvođenje u tron mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru", rekao je on.

Na Vladi Zdravka Krivikapića u ovom trenutku je, dodaje predsednik Odbora za bezdebnost Skupštine Crne Gore, da svim građanima, čak i onim koji su protiv ustoličenja mitropolita Joanikija omogući da u skladu sa Ustavom mirno iskazuju svoje stavove.

Kurir.rs / Z. Šaponjić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track