Najnovije vesti

OVO JE SPECIJALAC KOJI JE ODLOŽIO PUŠKU I PREKRSTIO SE PRED HRAMOM NA CETINJU! Petar je heroj Košara, pripadnik crnogorske PTJ!
Foto: Printscreen, Printscreen/Facebook

poznat identitet

OVO JE SPECIJALAC KOJI JE ODLOŽIO PUŠKU I PREKRSTIO SE PRED HRAMOM NA CETINJU! Petar je heroj Košara, pripadnik crnogorske PTJ!

Crna Gora
22:22h

Ustoličenje mitropolita Joanikija danas je obeležila i jedna nesvakidašnja scena ispred Cetinjskog manastira!

Patrijarh srpski Porfirije i mitropolit Joanikije, podsetimo, dovezeni su jutros do manastira helikopterom, kako bi se izbegle barikade komita na putu Podgorica- Cetinje, a potom su pod pratnjom pripadnika specijalne jedinice ispraćeni do ulaza u svetinju.

Na društvenim mrežama potom se pojavio snimak pripadnika PTJ, koji je u momentu kad su se oglasila zvona Cetinjskog manastira, koja su označila kraj ustoličenja, najpre premestio automatsku pušku iz desne u levu ruku, a zatim se prekrstio.

Uskoro je i otkriven identitet specijalca sa snimka.

- Petar Кnežević iz Crne Gore, specijalac koji se prekrstio ispred ulaza u hram, inače bio na Кošarama kad se branio srpski rod - navodi se ispod fotografije nasmejanih Joanikija i specijalca.

Joanikije, Petar Knežević
foto: Printscreen Facebook

Komentari ispod fotografije se samo ređaju.

- Petar je bio tamo gde se branilo srpstvo i naše sveto bratstvo kao najmlađi učesnik bitke na Košarama! Petar je inače i redovan u Nišu na utakmicama pa ga tamo možete i videti i upoznati! Neka Bog čuva i pogleda i našeg mitropolita i Petra - navodi jedan korisnik.

- Dostojni svog poziva! Živi bili na mnogaja ljeta - dodaje drugi korisnik.

- Bravo, časni čoveče, Bog sreću dao tebi i tvojoj familiji - samo je jedan u moru komentara.

Patrijarh Porfirije, podsetimo, svečano je danas uveo u tron Sveta Petra Cetinjskog mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, koga je Sveti arhijerejski sabor SPC na majskom zasedanju izabrao za naslednika blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija.

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja