POTVRĐENA ODLUKA SUDSKOG VEĆA: Veljović neće ići u Istražni zatvor, iako postoji sumnja da je napao službeno lice
Foto: Prinskrin

sramno

POTVRĐENA ODLUKA SUDSKOG VEĆA: Veljović neće ići u Istražni zatvor, iako postoji sumnja da je napao službeno lice

Crna Gora
13:40h

Iako su odbili da ga pošalju u pritvor, Veće je zaključilo da postoji osnovana sumnja da je Veselin Veljović izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Savetnik za bezbjednost predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, Veselin Veljović, neće ići u istražni zatvor, odlučilo je tročlano veće Osnovnog suda na Cetinju, koje je kao neosnovanu odbilo žalbu tamošnjeg Osnovnog državnog tužilaštva.

Veće je ocenilo da nisu ispunjeni uslovi da se doskorašnjem direktoru Uprave policije odredi pritvor, zbog mogućeg uticaja na svedoke, jer okolnosti u žalbi, niti one koje proizilaze iz spisa predmeta, ne ukazuju na tu mogućnost.

Iako su odbili da ga pošalju u pritvor, Veće je zaključuje da postoji osnovana sumnja da je Veljović izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Oni, međutim, veruju da Veljović neće ponoviti krivično delo - jer je "neizvesna okolonost" da će se on pojaviti na novim skupovima, prenose Vijesti

Veljović je uhapšen u nedelju zbog sumnje da je u zoru tog dana, na Dvorskom trgu na Cetinju pokušao da probije kordon policije koji je obezbeđivao ustoličenje mitropolita Joanikija.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja