MINISTARKA SRZENTIĆ PRATILA I PRIJAVILA ČETVORO MALOLETNIKA Podmetnuli joj ''bubice'' u stan, onda naprasno odustala?!
Foto: Printscreen YT/RTCG

MINISTARKA SRZENTIĆ PRATILA I PRIJAVILA ČETVORO MALOLETNIKA Podmetnuli joj ''bubice'' u stan, onda naprasno odustala?!

Crna Gora -

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić juče je bila akterka skandaloznog ispada u kojem su žrtve bile četvoro maloletnika koje je pola sata pratila i snimala - od Skupštine Crne Gore u centru grada do Preko Morače, za njima upala u ulaz jedne zgrade gde su se sklonili od nje, pa im zvala policiju pod optužbom da su oni nju pratili, pošto su joj u stan postavili bubice za prisluškivanje?!

Pošto su maloletnici – dvojica šesnaestogodišnjaka i dve sedamnaestogodišnjakinje privedeni u policiju i dali izjave, bez prisustva roditelja, ministarka je, kada joj je rečeno da se radi o deci, naprasno odustala od prijave.

Srzentić je, kako je Pobedi kazao nezvaničan sagovornik iz Ministarstva unutrašnjih poslova, prijavila da je prate četiri mlađe osobe koje su joj u stan postavile prosluškivače?!

- Policija je odmah reagovala, kaže ovaj nezvaničan izvor Pobjede.

SVEDOČENJE

Prema svedočenju četvoro maloletnika, kako nam je preneo otac jednog od mladića, njima nepoznata žena počela je da ih prati od Skupštine Crne Gore.

- Moj sin i njegov drug bili su na ručku u obližnjem restoranu i kod Skupštine je trebalo da se nađu sa drugaricama. Dok su ih čekali primetili su, kažu, nepoznatu ženu u svetlom kaputu kako ih zagleda, a onda su shvatili i da ih snima. Bilo im je čudno. Smejali su se, šalili, razgovarali i ničim nisu ostavljali utisak da bilo šta loše nameravaju da urade, ali ih je ona uporno snimala, ispričao je sagovornik.

Javili su, onda, drugaricama da se nađu u Njegoševom parku, a žena u svetlom kaputu je krenula za njima.

- Nastavila je da ih prati i kroz park. Kada su im stigle drugarice, pošto im je čitava situacija bila čudna, dogovorili su se da se razdvoje u parove i nađu Preko Morače, kod jednog restorana brze hrane, preneo je Pobedi otac jednog od dečaka.

Žena u svetlom kaputu odlučila je da prati njegovog sina. Kako im je sve vreme bila ''za petama'', to je počelo da ih plaši, pa je dvoje maloletnika odlučilo da se skloni u ulaz zgrade pored restorana gde je trebalo da se nađu sa drugom i drugaricom.

- Nadali su se da će nepoznata žena odustati, ali umesto toga ona je za njima upala u ulaz i nastavila da ih snima. Tada je moj sin pitao u čemu je problem, ko je ona i zašto ih prati i snima, drsko je odgovorila: Ja sam ministarka i nijesam dužna ništa da objašnjavam, ističe on.

PRIVOĐENJE

U međuvremenu su im stigli prijatelji, ali i policijska patrola i ''pokupila'' četvoro maloletnika i privela ih u zgradu policije.

Deci je, kada je Srzentić počela da ih prati, priča sagovornik, neko vreme sve to bilo smešno i zanimljivo.

- Ali se, kako nije odustajala, kasnije kod njih pojavio strah, jer ih je žena bez ikakvog logičnog objašnjenja snimala i uhodila, kaže sagovornik.

Ogorčen je i najavljuje da će danas podneti krivičnu prijavu i protiv Srzentić i protiv policije.

Inače, dva mladića i dve devojke su uzorni sportisti i sportistkinje, članovi podmlatka ženskog košarkaškog kluba Budućnost Bemax i muškog KK Podgorica. Zato je i razumljivo ogorčenjenje njihovih roditelja.

- Patrola je došla za njih, izvela ih iz ulaza i privela u stanicu policije, bez obaveštenja roditelja, iako se radi o maloletnicima. Slušajte me sad, moj sin je pre svega časno i pošteno dete, odličan đak. Ne zaslužuje da ga kao mladog reprezentativca Crne Gore, kao nekog ko nosi grb ove države, bilo ko maltretira i privodi, izričit je sagovornik.

Kaže i da ga je pola sata nakon što je dobio informaciju da mu je sin priveden pozvala inspektorka da se izvini.

- Poštujem taj gest, ali neko je kriv za maltretiranje ove dece i treba da odgovara. Srzentić je nezakonito snimala i fotografisala, a policajci su protivpravno lišili slobode decu, poručio je on.

Da mu je sin priveden saznao je tek nakon što ih je policija pustila na slobodu.

Aktuelna Vlada ostala je bez većinske podrške u parlamentu, a da je pitanje dana kada će biti i oborena formalizovano je u utorak kada je grupa poslanika Skupštini podnela inicijativu za nepoverenje Vladi, među kojima su i poslanici koalicije ''Crno na belo'' koja je članica vladajuće većine.

Premijer i njegov tim potez poslanika Ure, partije koja predvodi koaliciju ''Crno na belo'' i čiji je lider Dritan Abazović potpredsednik Vlade, okarakterisali su kao čin izdaje.

Verovatno, pod velikim pritiskom, neki od njih sada ''izdajnike'' vide na svakom koraku, pa je i ministarka Srzentić četvoro maloletnika ''prepoznala“ kao opasne špijune.

Nešto, poput Ilije Čvorovića, glavnog junaka kultnog filma ''Balkanski špijun“ koji je u napadima paranoje iskonstruisao teoriju zavere o zavereničkoj grupi koja priprema teroristički napad na zemlju, a on jedini to shvatio i odlučio da se izbori sa ''državnim neprijateljima“.

Ministarka Srzentić je, istina, na kraju, ipak odlučila da uključi i institucije i njima prepusti njihov posao.

Skandalozno ponašanje

Otac jednog od dečaka koje je minstarka Tamara Srzentić prijavila policiji kazao je Pobjedi da je njeno ponašanje skandalozno.

- Isto kao što je skandalozno da policija postupa po njenoj prijavi mimo zakona, kategoričan je on.

Ističe da ni njegov sin, ni ostalo troje dece ničim nisu izazvali, uvredili ili uticali na to da se Srzentić ponaša tako kako se ponela prema njima.

- Snimala ih je, fotografisala, pratila i na kraju drsko objasnila da joj sve to može, jer je ministarka. E, pa ne može, poručio je on, ističući da se nada da će institucije adekvatno reagovati.

Srzentić: Kad sam dobila informacije od policije, nisam podnela prijavu

Ministarka Tamara Srzentić odgovorila je na pitanja Pobjede porukom, tražeći da se tekst prenese u celini.

- Danas sam policiju obavestila o određenim radnjama u kojima su narušene moja i bezbednost moje imovine, te podnela prijavu protiv NN lica. Naime, u jutarnjim časovima došlo je do pokušaja provale u stan u kojem živim i pozvala policiju. Odmah nakon izlaska iz stana, primetila sam određena lica sumnjivog ponašanja za koje sam imala sumnju da su umešana u pokušaj provale o čemu sam obavestila inspektore, navela je Srzentić.

Ona dodaje da je policija dalje preuzela radnje iz svoje nadležnosti.

- Kasnije u toku dana od inspektora sam dobila informacije da se radi o maloljetnim licima, za koje ne postoji osnovana sumnja da su učestvovala u radnji koja je osnov moje prijave. Protiv tih lica nisam podnela prijavu.

Predmet koji se tiče pokušaja provale u moj stan je i dalje aktivan i inspektori Uprave policije rade na njegovom rasvetljavanju, navela je Srzentić.

Kurir.rs/Analitika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track