PODRŽAĆE INICIJATIVU PREMIJERA DF će glasati za smenu Abazovića
Foto: Youtube prtscr / NSD

crna gora

PODRŽAĆE INICIJATIVU PREMIJERA DF će glasati za smenu Abazovića

Crna Gora -

Demokratski front (DF) saopštio je da će poslanici tog političkog saveza glasati u parlamentu za smenu potpredsednika Vlade Dritana Abazovića.

Iz DF-a su istakli da veruju da će to predstavljati korak u dobrom pravcu za prevazilaženje duboke krize u Crnoj Gori, koja se, kako su naveli, najbolje registrovala u sukobima u samoj Vladi premijera Zdravka Krivokapića i poprimila zastrašujuće razmere, prenose crnogorske Vijesti.

-Taj sukob u takozvanoj ekspertskoj vladi ne sme da određuje ili da utiče na dogovor parlamentarne većine, navodi se u saopštenju DF-a.

Oni su ocenili da proces vraćanja Crne Gore sebi i sprečavanje da postane kolonija i banana država treba da bude najvažnija tema crnogorskog političkog života.

-Ova vlada je oduzela pravo građanima da slobodno opredeljuju svoju budućnost, jer se predala i potčinila raznim centrima koji se nalaze izvan Crne Gore, navodi se u saopštenju.

Iz DF-a su dodali da sa takvom praksom i ponašanjem treba što prije prekinuti i vratiti pravo narodnim predstavnicima, da slobodno i bez tog štetnog uticaja, odlučuju o svim pitanjima i izazovima.

Prema njihovim rečima, izlazak iz političke krize može se postići poštenim i održivim dogovorom samo unutar parlamentarne većine.

Iz DF-a su istakli da Demokratska partija socijalista (DPS) ne može biti uključen u bilo koji proces i ne sme se dozvoliti da ta stranka više ostvari bilo kakav uticaj na izvršnu vlast, jer bi to bilo protiv volje naroda od 30. avgusta 2020.

-Što se tiče DF, neprihvatljivo je da DPS više bude bilo kakav faktor odlučivanja, a sigurni smo i što se tiče većinske Crne Gore da bi to bilo neodrživo, istakli su iz DF-a.

Oni su ocenili da teške reči koje se danima razmjenjuju između predsednika i potpredsednika Vlade samo dokazuju da se eksperimenti i odstupanje od demokratskih principa završavaju urušavanjem takvih trošnih konstrukcija.

-Parlamentarna većina ima obavezu da pronađe izlaz iz ove teške situacije, jer nas na to upravo obavezuju oni koji su nas glasali. Takvu volju i visoku političku odgovornost registrujemo i kod subjekata parlamentarne većine s kojima smo otpočeli razgovore, dodaje se u saopštenju DF-a.

Kurir.rs/Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track