ABAZOVIĆ PLANIRA DA POZOVE ANDRIJU MANDIĆA: Krivokapić ide iz greške u grešku, nećemo da mu smetamo
Foto: Youtube prtscr / Youtube prtscr / Televizija Pljevlja

crna gora

ABAZOVIĆ PLANIRA DA POZOVE ANDRIJU MANDIĆA: Krivokapić ide iz greške u grešku, nećemo da mu smetamo

Crna Gora -

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović ocenio je da njegov dojučerašnji šef ide iz greške u grešku i da bi bio red da mu u tome ne smeta.

Komentarišući odluku Krivokapića da smeni ministra spoljnih poslova Đorđa Radulovića, Abazovič je rekao da je potpuno "nebitno da li će neko biti smenjen do 4. februara". On je ocenio i da premijera Krivokapića pogrešno savetuju.

"Ako nekome pre tri dana nije bilo jasno zašto vlada treba da padne, sad mu je jasno", poručio je on i dodao da neće dozvoliti da oni koji žele da prave nemire u Crnoj Gori, da izazivaju nacionalnu i političku netrpeljivost, jer to neće moći.

Poručio je da nema problem s tim da se ide na nove izbore ako opozicija to podrži.

"Imali smo kontakte sa ljudima koji predstavljaju parlamentarnu većinu, ali večeras očekujem da počnemo razgovore sa DF-om", rekao je Abazović koji je najavio da će tokom dana stupiti u kontakt s jednim od lidera DF-a Andrijom Mandićem: "Da sednemo za sto, nezavisno od toga hoćemo li naći rešenja".

Abazović je naglasio da Crna Gora ne može da bude bez vlade do maja, kao i da je razgovarao sa manjinskim partijama potpisnicama Memoranduma.

Kaže i da, kad je reč o optužbama na njegov račun, "nikad veće gluposti nije čuo" i da bi one koji ga optužuju i sam tužio da to nisu njegove kolege, te dodao da je ponosan na rezultate sektora bezbednosti.

Svi se, kaže, ponašaju korektno, osim demokrata i grupe oko premijera Zdravka Krivokapića.

Manjinsku vladu su izneli kao ideju URE za izlazak iz krize: "Ako poslanici to neće, ne vidim nikakav problem. Naše je pravo da nešto predložimo, a njihovo da odbiju".

Abazović je rekao da nema ništa ni protiv toga da se ide na vanredne parlamentarne izbore.

Kurir.rs/B92

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track