NOVI PROTEST U PODGORICI PROTIV MANJINSKE VLADE: Građani okupljeni na dve lokacije! (VIDEO)
Foto: Youtube prtscr / Portal Antena M

kriza u crnoj gori

NOVI PROTEST U PODGORICI PROTIV MANJINSKE VLADE: Građani okupljeni na dve lokacije! (VIDEO)

Crna Gora -

Večeras se u Podgorici održalo još jedno protestno okupljanje povodom najava o formiranju manjinske Vlade od strane potpredsednika Vlade Dritana Abazovića.

Okupljanje je počelo ispred hrama Hristovog vaskrsenja u 18 časova, i pored jutrošnje besede mitropolita Joanikija kako Crkva ne želi da se meša u trenutnu političku situaciju već da okuplja ljude svih stranačkih profilacija i svih nacionalnosti, kako Srba tako Crnogoraca.

Na protestu je prisutno više stotina građana.

Na protestu ispred hrama govore ministar finansija i socijalnog Milojko Spajić i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Na ovom protestu, za razliku od prethodnih govore predstavnici političkih partija, primarno Demokrata i Prave Crne Gore.

Ministar finansija i socijalnog staranja kazao je i da bi se manjinska vlada prihvatila da će se krenuti sa populističkim merama i da su privrednici zabrinuti.

“Najava da bi se partija mogla zvati “Evropa sad” bila je u neformalnom razgovoru. Dabogda svi pravili partiju na račun građana kao mi”, rekao je Spajić.

Paralelno sa skupom ispred Hrama gde govore poslanici Demokrata i Prave Crne Gore, građani pod drugom organizacijom su se okupili ispred Skupštine.

Na protestu ispred Skupštine je pak malo drugačija slika, prenosi Borba.me. Na protestu se skandira protiv NATO-a, poručuje se “Kosovo je srce Srbije”, i pevaju se pesme “Oj Kosovo Kosovo, zemljo moja voljena.”

Kurir.rs / Borba.me, Foto: Youtube prtscr / Portal Antena M

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track