ANDRIJA MANDIĆ: Demokratski front će glasati za smenu Abazovića
Foto: Youtub prtscr / Mediabiro

kriza u crnoj gori

ANDRIJA MANDIĆ: Demokratski front će glasati za smenu Abazovića

Crna Gora -

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić rekao je da ne zna da li će potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović biti smenjen danas ali da će DF na današnjoj sednici glasati za njegovu smenu.

"Mi ćemo glasati da se smeni. Velika je kriza, konstituisana je parlamentarna većina koja hoće da sruši vladu. Ova vlada nije imala podršku od maja, ali niko nije pokretao proceduru poverenja vlade... Rekonstrukcija vlade nije dozvoljena, dok nije eksplodiralo na relaciji predsednika i potpredsednika vlade... Pale su teške reči... Da li će on biti smenjen, ne zavisi od nas, potreban je 41 poslanik da glasa 'za'", rekao je Mandić.

On je dodao da DF nije želeo da pokrene tu inicijativu, već je opreznim potezima želeo da dođe do dogovora.

Mandić je istakao da bi trebalo da budu organizovani vanredni izbori, ali je upozorio da tu postoji problem.

"Vanredni izbori su najpoštenije rešenje. Problem je ko će da ih pripremi, jer je potrošeno godinu dana... Imamo problematične izborne spiskove, vlada se nije bavila time. Te izbore bi trebalo da pripremi neka tehnička vlada u koju bi svi imali poverenja da učini izbore boljim i slobodnijim", naveo je jedan od lidera DF-a i istakao da DPS i stranka Dritana Abazovića imaju 44 poslanika kada dođe do glasanja u vezi sa proverom poverenja vladi.

Mandić se osvrnuo i na potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC, i naveo da je SPC ranije saopštila da ne želi da se meša u politička pitanja.

"Krivokapić je trebalo da reši situaciju o Temeljnom ugovoru, verujući da će to moći uvek da završi... Crkva je preporučila da se dijalogom pronađe rešenje... Ako nema toga rešenja, onda su izbori najpoštenije rešenje", ponovio je Mandić.

Kurir.rs/B92

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track