01:30

Glasanje u Skupštini Crne Gore

crna gora

ABAZOVIĆ OSTAJE VICEPREMIJER: Nije usvojen dnevni red vanredne sednice, sutra glasanje o poverenju Vladi Crne Gore VIDEO

Crna Gora -

Vanredna sednica Skupštine, na čijem je dnevnom redu bilo razrešenje potpredsednika Vlade Dritana Abazovića, zaključena je nakon što dnevni red nije usvojen.

Za dnevni red glasalo je 77 poslanika, 20 je bilo za, 11 protiv i 46 uzdržano.

Skupština Crne Gore
foto: Printscreen YT/Skupština Crne Gore

Na sednicu su došli skoro svi poslanici vlasti i opozicije, a poslanica DF-a Simonida Kordić glasala je putem video-veze.

Premijer Zdravko Krivokapić je tražio razrešenje Abazovića nakon što su koalicija “Crno na bijelo” (GP URA i CIVIS) i opozicioni poslanici tražili izglasavanje nepoverenja Vladi, o čemu će poslanici glasati sutra.

Prema dogovoru sa sednice kolegijuma Skupštine, rasprava o ovoj tački trebalo je da traje tri sata.

Dritan Abazović
foto: Kurir

Predsednik i poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević rekao je da su poslanici te partije bili uzdržani tokom glasanja za usvajanje dnevnog reda zato što smatraju da posledice lošeg rada Vlade treba da snosi cela Vlada.

"Već duže smatramo da je svaki predlog (premijera Zdravka) Krivokapića nelegitiman jer je izgubio većinu u parlamentu. S druge strane, ne želimo da se mešamo u 'dobre odnose' između Abazovića i Krivokapića. Oni sutra, odnosno ova Vlada, treba da budu smenjeni zbog loših rezultata", rekao je Konjević novinarima u parlamentu.

Bonus video:

01:57

Raško Konjević (SDP): Svaki predlog Krivokapića je nelegitiman

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track