DELEGACIJA EVROPSKE UNIJE U CRNOJ GORI: Crkva ne treba da se meša u poslove vlade! CG je suverena država
Foto: Printscreen/Youtube/TVHram

polemika

DELEGACIJA EVROPSKE UNIJE U CRNOJ GORI: Crkva ne treba da se meša u poslove vlade! CG je suverena država

Crna Gora -

Delegacija Evropske unije u Podgorici saopštila je danas da crkva ne treba da se meša u poslove vlade jer je Crna Gora sekularna država."Crna Gora je suverena država.

Verska pitanja ne treba da se mešaju u funkcije izvršne vlasti. Ovo je osnovno načelo odvojenosti crkve i države u sekularnoj državi, kakva je Crna Gora", navodi se u odgovoru Delegacije podgoričkim Vijestima.

Arhijereji Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori saopštili su da očekuju da će političari "pobednici sa prošlih parlamentarnih izbora naći zajedničko rešenje za ovu ili neku novu vladu, koja će sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom ubrzo potpisati temeljni ugovor".

U zajedničkom saopštenju za javnost mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, episkopa mileševskog Atanasija, budimljansko-nikšićkog Metodija i zahumsko-hercegovačkog Dimitrija navodi se da pobeda na parlamentarnim izborima ;30. avgusta 2020. nije donela rešenje svih problema u društvu.

Očekuje se da će sutra biti izglasano nepoverenje vladi premijera Zdravka Krivokapića na inicijativu koalicije Crno na bijelo koju predvodi Dritan Abazović.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track