URA PORUČUJE: Bečić treba da bude smenjen, stvari treba restartovati i vratiti na početak
Foto: EPA / Boris Pejovic

kriza u crnoj gori

URA PORUČUJE: Bečić treba da bude smenjen, stvari treba restartovati i vratiti na početak

Crna Gora -

Aleksa Bečić treba da bude smenjen sa funkcije predsednika Skupštine Crne Gore, jer je koncept na kojem je došao na to mesto završen, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

"Smenjen je predsednik Vlade, potpredsednik, ministri i sasvim je logično da bude i smenjen predsednik Skupštine. Stvari treba restartovati i vratiti na početak nakon čega možemo pričati o novom konceptu vlasti i postaviti ga na zdravim osnovama", navodi se u saopštenju.

Iz Ure navode da Demokrate svojim postupcima još jednom pokazuju da je "njihova jedina politika grčevita borba za fotelje, pa su spremne na sve kako bi se sačuvala fotelja Alekse Bečića".

"Demokrate su stoga politička opcija koja ne želi nikakakav diskontinuitet od DPS-a i njihovog režima već žele da ih zamene. Ne može se drugačije objasniti histerija Demokrata kojoj prisustvujemo u odbrani fotelje Alekse Bečića na mestu predsjednika Skupštine Crne Gore", saopšteno je iz Ure.

"Bečić nije pozivao na proteste kada je smenjena Vlada već je poručivao građanima da ostanu kod kuće dok sada kada mu izmiče fotelja poziva na proteste. U tome je cela suština koja pokazuje da su im fotelje jedino bitne. Ni histerija, ni očajnički potezi Demokrata ne zamagljuju činjenicu da u novoj vlasti DPS neće učestvovati a to neće zamagliti ni njihova očajnička borba za fotelje", saopšteno je iz GP URA.

Za danas je zakazana vanredna sednica Skupštine Crne Gore na kojoj će poslanici odlučivati o smeni predsednika parlamenta Alekse Bečića, na predlog parlamentarne opozicije.

Kurir.rs/Vijesti.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track