SKUP PODRŠKE RUSIJI U PODGORICI: Nismo protiv Ukrajine, nego protiv Zelenskog!
Foto: Facebook/ Ne damo svetinje

jasno

SKUP PODRŠKE RUSIJI U PODGORICI: Nismo protiv Ukrajine, nego protiv Zelenskog!

Crna Gora -

U Podgorici se večeras održao još jedan protest podrške Ruskoj federaciji i predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

Na protestu su bile prisutne trobojke kraljevine Crne Gore i zastave Ruske federacije. Na protestu su takođe prisutni transparenti „Tvrdo stojimo na vašoj strani, Crnogorci i Rusi – braća zauvek!“

„Živela Rusija, Crna Gora i predsednik Vladimir Putin. Mi smo se ovde okupili da podržimo našu jednorodnu, jednojezičnu, jednoversku braću Ruse u borbi protiv inperijalističke politke koja ruši Slovene. Mi nismo ovde protiv Ukrajine, nego protiv Zelenskog koji gura narod u smrt. Molimo se za mir među slovenskom braćom i da odgovoara neonaciolistička klika koja upravlja sa Ukrajinom. Ovdje smo noćas da izrazimo protest protiv sramne i kukavičke politike i bivše i sadašnje vlasti „, poručeno je sa skupa.

Kako su naveli, oni nisu spremni da trpe prokletstvo Svetog Petra Cetinjskog koji je rekao – “ Ko bio protiv Rusije, dabogda živo meso sa njega opadalo“, a čije je riječi mitropolit Amfilohije citirao.

„Šta kaže naša vlada, mi smo mali pa smo morali. Lažu nas i obmanjuju. Zašto smo morali da uvedemo sankcije Rusiji“, poručeno je sa skupa.

Poručuju da se na skupu okupio pošteni narod. „Molimo se za mir slovenske braće koji su nahuškali jedne na druge. Ukrajinsko rukovodstvo je nahuškalo Rusiju, a gdje ćeš na Rusiju. Svi nas lažu, nema novinara ne sme ni jedan da dođe. Nije sve na prodaju. Poručujemo vladi, ne protiv Rusije. Molimo se za mir u svetu i mir među braćom“, naglasili su. Protestu je prisustvovalo više stotina građana.

Kurir.rs/In4s

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track