Najnovije vesti

ABAZOVIĆ NA SVETSKOM EKONOMSKOM FORUMU U DAVOSU: Govoriće na sesiji posvećenoj Zapadnom Balkanu
Foto: EPA

skup

ABAZOVIĆ NA SVETSKOM EKONOMSKOM FORUMU U DAVOSU: Govoriće na sesiji posvećenoj Zapadnom Balkanu

Crna Gora

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović predvodiće delegaciju Vlade na godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma u Davosu koji se održava od 22. do 26. maja.

Abazović će, kako je najavljeno, govoriti 25. maja na sesiji posvećenoj Zapadnom Balkanu, a planirano je i da, na marginama Foruma, ima niz sastanaka različitih formata.

"Godišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma 2022. se održava u najvažnijem geopolitičkom i geoekonomskom trenutku u poslednje tri decenije, i u pozadini pandemije koju svet do sada nije vidio", navodi se u saopštenju Vlade Crne Gore.

Više od 2.000 učesnika, uključujući globalne lidere iz biznisa, medija i civilnog društva, kako se dodaje, doprineće svojom stručnošću u preko 400 sednica.

Forumu će prisustvovati i 300 javnih ličnosti, među kojima su šefovi država, vlada i međunarodnih organizacija, kao i ministri spoljnih poslova, privrede, finansija, trgovine, energetike, članovi G7 i G20.

Tema skupa je "Istorija na prekretnici: Vladine politike i poslovne strategije", a organizatori očekuju da će "ponuditi vreme i prostor za smislenu, ličnu razmenu koja je bila nemoguća na ovom nivou od početka pandemije".

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track