MUP CRNE GORE SAOPŠTIO: Zamrznute 44 nekretnine 34 ruska državljana!
Foto: Shutterstock

snakcije

MUP CRNE GORE SAOPŠTIO: Zamrznute 44 nekretnine 34 ruska državljana!

Crna Gora -

PODGORICA - Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je da je danas zamrznuo 44 nekretnine 34 ruska državljanina kojima su prethodno uvedene sankcije.

U saopštenju objavljenom večeras se navodi da su na "liniji stoprocentne usaglašenosti Crne Gore sa vanjskom i bezbednosnom politikom Evropske unije" danas napravili "prvi korak".

"Za 44 nekretnine Uprava za katastar i državnu imovinu donijela je odgovarajuća rešenja kojima je ograničeno raspolaganje imovinom u Crnoj Gori ovim licima", navodi se u saopštenju.

Zaključuju da Crna Gora odlučno ispunjava obaveze preuzete usvajanjem Odluka o uvođenju međunarodnih restriktivnih mjera i da "samo desetak dana nakon susreta sa šefom Jedinice za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom direktoratu Evropske Komisije za susjedstvo i politiku proširenja Majklom Milerom i šeficom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom, kojima smo čvrsto stavili do znanja da će naše institucija ostvariti značajne rezultate na ovom polju, to i pokazujemo."

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track