KAKVA SUDBINA ČEKA LAVIĆA IZ BUDVE Napustio je Crnu Goru i evo gde će živeti
Foto: Printscreen Facebook/Agencija za zaštitu životne sredine CG

simba otputovao

KAKVA SUDBINA ČEKA LAVIĆA IZ BUDVE Napustio je Crnu Goru i evo gde će živeti

Crna Gora -

Lav Simba, koji je kao mladunče pre pet meseci pronađen u šumama iznad Budve, napušta Crnu Goru, saopštila je Agencija za zaštitu životne sredine.

- Nakon pet meseci boravka u Crnoj Gori pod okriljem naše Agencije, naš lavić, buckast, zdrav i razmažen napušta Crnu Goru. Vozilo sa lavićem uz pratnju obučenog osoblja i zaposlenika Agencije krenuli su na 2100 km dug put do Holandije, odakle će, nakon što malo ojača, nastaviti ka velikom prihvatilištu organizacije Četiri šape u Africi, navodi se na Fejsbuk nalogu Agencije.

- Zbog osnovane sumnje da su učestvovovali u ilegalnom unošenju životinje u Crnu Goru, policija je uhapsila tri osobe. Ovo je i prvi ozbiljniji odgovor države na ilegalni trafiking egzotičnih životinja, a koji sve više pravi problem državi. Hvala svima koji su vjerovali u nas, učestvovali u hvatanju lava, njegovom smještaju, donirali hranu ili na bilo koji način pomogli. A tebi, lavčino, želimo srećna prostranstva Afrike, da nađeš svoju lavicu i uživaš u životu!, dodaje se.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track