OPASNOST VREBA NA MOGRENU: Odroni na steni iznad popularne budvanske plaže, nadležni apeluju na kupače da zaobilaze taj deo obale
Foto: Printscreen/Facebook

apel

OPASNOST VREBA NA MOGRENU: Odroni na steni iznad popularne budvanske plaže, nadležni apeluju na kupače da zaobilaze taj deo obale

Crna Gora -

Javno preduzeće za upravljenje morskim dobrom Crne Gore je uputilo apel posetiocima na stenu koja predstavlja opasnost zbog potencijalnih odrona koji su trenutno, kako kažu, sitni.

- Prirodna stena kod plaže Mogren u Budvi predstavlja opasnost budući da su primećeni sitni odroni. Mole se kupači da zaobilaze taj deo obale, apeluju iz Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom (JPMD).

Iz JPMD navode da se radi o takozvanoj "Plavoj laguni", koja se nalazi van granica uređenog i opremljenog kupališta pa se mole grašani da se ponašaju odgovorno i borave na kupalištima koja su organizovana u skladu sa Pravilnikom.

Javno preduzeće “Morsko dobro” apeluje na sve posetioce da za odmor i rekreaciju biraju uređena i izgrađena kupališta na kojima se poštuju bezbednosni uslovi u skladu sa Pravilnikom o bližim uslovima u pogledu uređenosti, opremljenosti, vrstama i korišćenja kupališta na moru. Uslovi za bezbednost na uređenom kupalištu podrazumevaju organizaciju spasilačke službe i obeležavanje vodene strane kupališta, navode iz JP Morsko dobro.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track