POŽAR KOD BARA POD KONTROLOM: Bukti i dalje ali su vatrogasci odbranili kuće kojima se vatra približila, saobraćaj normalizovan
Foto: Printscreen/YouTube

situacija relaksiranija

POŽAR KOD BARA POD KONTROLOM: Bukti i dalje ali su vatrogasci odbranili kuće kojima se vatra približila, saobraćaj normalizovan

Crna Gora -

Požar koji je juče poslepodne buknuo kod Crvene plaže u Baru je pod kontrolom, rekao je rano jutros za portal Bar Info zamenik komandira Službe zaštite i spašavanja Aco Vulević.

"Situacija je malo relaksiranija. Uradili smo dobar posao za sada. Napuštanja terena nema dok se ne ‘zaokruži’ cela priča. Požar i dalje bukti, ali je pod našom ozbiljnom kontrolom. Nadgledamo, svo ljudstvo je na terenu, nema opuštanja ni za tren. Jedan krak stihije koji se proširio na visoku zonu moći ćemo da ugasimo isključivo uz pomoć helikoptera koje očekujemo u ranim jutarnjim satima. Do tada će sva raspoloživa mehanizacija biti uključena, a ljudstvo budno pratiti i delovati", rekao je Vulević.

Objasnio je da sjeverozapadni krak požara (iznad plaže i ugostiteljskog objekta "Zapa") u tom momentu uspešno kontrolišu, a isto važi i za deo iznad i ispod pruge. Značajan deo ljudstva je raspoređen i u reonu Zelenog pojasa, gde vatrogasci štite kuće kojima se vatra opasno približila.

Saobraćaj od Bara ka Sutomoru jutros se odvija normalno. Ekipe službi zaštite su na terenu a očekuje se i dolazak helikoptera

"I pored vatrene stihije potpomognute jakim vetrom, uspeli smo da odbranimo objekte, što nije bilo lako s obzirom da je gorela borova šuma“, istakli su iz Službe zaštite.

Saobraćaj na potezu od Šušanja ka Sutomoru, koji je u nekoliko navrata bio obustavljan zbog velikog požara u Zelenom pojasu, ponovo je uspostavljen oko tri sata.

Požar je progutao i više stabala starih maslina.

Kurir.rs/BarInfo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track