03:32

DEMOKRATSKI FRONT JE MATICA BUDUĆE VLADE CRNE GORE Đukanović misli da može da kupi vreme, jer su Amerikanci prezauzet (VIDEO)

Kurir TV

DEMOKRATSKI FRONT JE MATICA BUDUĆE VLADE CRNE GORE! Đukanović misli da može da kupi vreme, jer su Amerikanci prezauzeti (VIDEO)

Crna Gora -

Vladimir Dobrosavljević, politički konsultant, smatra da je DF matica buduće vlade.

Vlada Crne Gore koju je predvodio premijer Dritan Abazović je pala! Nakon sto dana od izbora Abazovićevog kabineta, Skupština je imala raspravu od 12 sati i izglasala je nepoverenje sa 50 poslaničkih glasova.

Za smenu Dritana Abazovića glasali su poslanici Demokratske partije DPS koji su i pokrenuli inicijativu, Demokrate, Socijaldemokratska partija SDP, Liberalna partija, Bošnjačka stranka, kao i Demokratska unija Albanaca i Prava i Ujedinjena Crna Gora.

Poslanici Demokratskog fronta, Socijalistička narodna partija SNP i koalicija Crno na bijelo nisu prisustvovali glasanju. I sve ovo tek sada dovodi Crnu Goru u krajnje neizvesnu političku situaciju, mada je od 30. avgusta 2020. bilo vrlo turbulentno, počevši od ekspertske, sve do ove manjinske vlade.

Usijanje
foto: Kurir televizija

Nebojša Medojević, lider Pokreta za promene i jedan od lidera DF, otkrio je zašto Demokratski front nije prisustvovao glasanju.

- Mi smo već dve godine pokušavali da sačuvamo tu izbornu volju građana. Trpimo sistemsku nepravdu, podnosimo žrtve i pokušavamo da posredujemo između svih struktura koje su bile mnogobrojne samo sa jednim ciljem, da sprečimo povratak na vlast DPS koju doživljavamo političko krilo organizovanog kriminala - rekao je Medojević.

Usijanje
foto: Kurir televizija

Vladimir Dobrosavljević, politički konsultant, smatra da je DF najbolji za buduću vladu Crne Gore.

- Milo Đukanović misli da može da kupi vreme, jer su Amerikanci prezauzeti i njima je najbitnija stabilnost na ovim prostorima. Sinoć je na zahtev DPS i ostalih glasova političkih grupacija oborena vlada koju je DPS podržavao. Da budemo precizniji imamo stvorenu privremenu koaliciju koja je protiv Otvorenog Balkana. Ja sam ubeđen da su u Stejt Departmantu sa zadovoljstvom gledati šta se sinoć dogodilo. Vidim DF kao maticu buduće vlade - rekao je Dobrosavljević.

Usijanje
foto: Kurir televizija

- Vreme je potvrdilo da je osnovni koncept DF Crnogorsko - Srpsko pomirenje, borba protiv kriminala i korupcije sitrpelo test vremena. Sada svi u parlamentu govore ono što smo mi govorili godina. DF je pokazao da je spreman da po strani stavi partijske interese radi javnog interesa. Prema tome mislim da DF nema konkurentne za buduće izbore - rekao je Medojević.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:51

ABAZOVIĆ: Nije tačno da se ruši vlada zbog evropskog puta već zbog Temeljnog ugoovora sa SPC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track