U PLANTAŽAMA 17 GODINA BILA FINANSIJSKA DIREKTORKA, IMALA PLATU VEĆU OD 7.000 EVRA! Ko je uhapšena Verica Maraš?!
Foto: Printscreen YT/Mehanizam TV

U PLANTAŽAMA 17 GODINA BILA FINANSIJSKA DIREKTORKA, IMALA PLATU VEĆU OD 7.000 EVRA! Ko je uhapšena Verica Maraš?!

Crna Gora -

Verica Maraš, koja je jutros uhapšena zbog sumnje da je, u saizvršilaštvu, počinila krivično delo zloupotreba položaja u privrednom poslovanja, bila je na funkciji izvršne direktorke "Plantaža" od 2008. do 2020. godine.

U serijalu emisije Mehanizam "Dvije boje vina", objavljenom 2020. godine, RTCG je prikazala poslovanje Plantaža, uz osvrt i na kontroverze koje su pratile najave gradnje fabrike briketa.

Ona je 17 godina obavljala funkciju finansijskog direktora, a na poziciji izvršnog direktora kompanije bila je u periodu od 2008. do 2018. godine, nakon čega joj je produžen menadžerski ugovor za period od pet godina. Sa te funkcije je razrešena u oktobru 2020. godine, na lični zahtev, prenosi RTCG.

Verica Maraš
Verica Marašfoto: Printscreen/Youtube

Prema poslednjem izveštaju o imovini, dostavljenom 2021. godine, Maraš je prijavila da ima četiri stana u svom vlasništvu. Takođe, poseduje i garažu od 12 kvadrata. Prijavila je i da ima tri auta uzeta na lizing – Pasat, Tiguan i Opel Antara.

Maraš je u "Plantažama" primala platu od 7.367 evra.

Državna revizorska institucija u septembru 2020. je dala dvostruko negativno mišljenje na poslovanje i rad kompanije, koje se odnosi na 2018. i 2019. godinu, nakon čega je Specijalno državno tužilaštvo pokrenulo novu istragu.

Maraš je, nakon toga, podnela ostavku i postala savetnica, a za izvršnog direktora je izabran Miroslav Vuković, dotadašnji direktor pravnog sektora.

Kurir.rs/RTCG

Bonus video:

02:28

EVO KAKO JE VLASNIK PLANTAŽE UPECAO LJUDE BIZARNOM PONUDOM! Za Kurir Tv otkrio: Toliko se njih javilo da sam ODBIJAO POZIVE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track