Krapović: Demokrate su tražile ŠEST MINISTARSTAVA, ne bezbednosni sektor, zato što je ispostavljen ultimatum URE
Foto: Printscreen YouTube

Demokratska Crna Gora

Krapović: Demokrate su tražile ŠEST MINISTARSTAVA, ne bezbednosni sektor, zato što je ispostavljen ultimatum URE

Crna Gora -

Poslanik Demokratske Crne Gore Dragan Krapović kazao je da je ta partija, na pregovorima stare parlamentarne većine, tražila šest ministarstava u novoj izvršnoj vlasti, te da nisu tražili bezbednosni sektor zato što je "ispostavljen ultimatum URE".

Krapović je u emisiji "Načisto" na TV Vijesti kazao da su oni smatrali da shodno Sporazumu - izbornom rezultatu, Demokratskoj Crnoj Gori pripada jedna od dve čelne funkcije u vlasti - mesto premijera odnosno mandatara ili predsednika Skupštine.

Poslanik GP URA Miloš Konatar ponovio je da lider te partije Dritan Abazović treba da nastavi da bude premijer jer je, kako je rekao, započeo najveću borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije koju je započeo jedan premijer.

Dritan Abazović
foto: Kurir

"Dritan Abazović je stavio svoju glavu na panj. Pokrenuo je neka pitanja, imenom i prezimenom pomenuo ljude i kompanije, otvorio pitanje oko šverca cigareta i svega ostalog što jedan zvaničniknije sa pozicije vlasti uradio u istoriji crnogorskog parlamentarizma", rekao je Konatar.

On je rekao da je sav proces bio da se onemogući da Abazović bude premijer naredne Vlade, prvo od DPS, a onda od Demokratske Crne Gore, Marka Milačića i Gorana Danilovića.

Konatar je rekao da se nada da će se dogovoriti, ali da je bolje da nema trulih kompromisa u koje niko ne vjeruje. On je kazao da insistiraju da ministri koji obavljaju funkcije u ovoj Vladi nastave i u 44. Vladi.

"To je polovina resora", poručio je Konatar.

On je rekao da nije saglasan da oni mogu ponijeti epitet krivca.

"Sve što se dešava, isključujem kolege iz Demokratskog fronta (DF) dešava se iz razloga da Dritan Abazović ne bude premijer Crne Gore i da sa te pozicije aktivno vodi borbu protiv kriminala i korupcije", rekao je Konatar.

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović je rekao da bi kolege iz URE i SNP koji su dali potpis na Sporazum morale da razmisle.

Radunović je kazao da su URA i SNP najveći prekršioci tog Sporazuma.

Osnovni problem koji imaju u pregovorima je, smatra on neiksrenost.

Kazao je da su određeni krugovi, diplomatski kor, ambasadori iz zemalja EU, imali ideju da se ovo reši tako što bi žene preuzele Vladu, da se pod senkom "ženske vlade" DPS uvuče u neku koncentracionu vladu.

Rekao je da to nije ideja Demokrata, već da su je one samo iznele javno.

Krapović je demantovao te navode, a na šta je Radunović odgovorio da im je to rekao slovenački ambasador.

"To je ideja kojom je DF-u trebalo da se baci vrući krompir, pominjanjem gospođa koje su bliske DF, kako bi nam neko sa strane kadrirao plus kako bi se na bočni način koleginica iz DPS vratila na vlast", rekao je Radunović.

Kurir.rs/Analitika

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track