05:12

DPS PREGAŽEN ZBOG ANTISRPSKE POLITIKE Koprivica: Kako su vladali, dobili su previše: Raković: SRPSTVO SE OBNAVLjA U CRNOJ GORI

"DPS PREGAŽEN ZBOG ANTISRPSKE POLITIKE"! Koprivica: Kako su vladali, dobili su previše! Raković: SRPSTVO SE OBNAVLJA U CRNOJ GORI

Crna Gora -

Rezultate izbora u Crnoj Gori komentarisali su u jutarnjem programu Kurir televizije dr Aleksandar Raković, istoričar, prof. dr Časlav Koprivica, sa Fakulteta političkih nauka i Nebojša Medojević, predsednik Pokreta za promene.

redakcija
foto: Kurir televizija

- Prvi, najvažniji pokazatelj ovih izbora jeste da drastično pada podrška DPS-a. Oni kao da nisu naučili lekcije iz poraza 30. avgusta. Dodatno su usijali podele u Crnoj Gori. Drugi razlog je što je to partija vlasti koja je kontrolisala neposredno svoje biračko telo u smislu zapošljavanja i drugih prinudnih mehanizama. Kad su izgubili projekat sigurni glas, nakon poraza na prethodnim parlamentarnim izborima, ljudi su išli ka drugim partijama - rekao je Medojević.

Redakcija
foto: Kurir televizija

Prof. Časlav Koprivica smatra da se pokret Evropa sad koji je na izborima dobio najviše glasova po mnogim važnim pitanjima ne razlikuje suštinski od poraženog DPS-a.

- DPS je uzeo previše glasova u Podgorici s obzirom na to kako je vladao, ali suštinski je došlo do prepakivanja opcija. Nije poenta samo da DPS izgubi. Zbog rezultata izbora najviše razloga za slavlje imaju zapadne ambasade - tvrdi Koprivica.

redakcija
foto: Kurir televizija

Raković je ocenio da je sa padom DPS-a u Crnoj Gori došao kraj antisprskoj politici.

- Kad je reč o Evropa sad, ali oni ipak neće napadati srpsku pravoslavnu crkvu. Spajić se izjašnjava kao Srbin. DPS je pregažen, srpstvo se obnavlja u Crnoj Gori. - zajučio je Raković.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track