UČENICE SKINULE CRNOGORSKU ZASTAVU SA CRKVE NA CETINJU: Privedene u policiju i saslušane uz prisustvo roditelja (VIDEO, FOTO)
Foto: Printscreen/Youtube

četvrti incident sa državnom zastavom

UČENICE SKINULE CRNOGORSKU ZASTAVU SA CRKVE NA CETINJU: Privedene u policiju i saslušane uz prisustvo roditelja (VIDEO, FOTO)

Crna Gora -

Učenice srednje mašinske škole iz Podgorice M. M i A. R. jutros su skinule državnu zastavu sa crkve na Ćipuru na Cetinju.

Crkva na Ćipuru je dvorska crkva koju je podigao kralj Nikola Petrović za potrebe dvorskih verskih ceremonija i posvećena je Rođenju Presvete Bogorodice.

M. M. i A. R. su privedene u cetinjsku policiju gde će biti saslušane uz prisustvo roditelja.

Radio Cetinje nezvanično saznaje da je jedna od učenica kćerka visokog policijskog službenika.

Ovo je četvrti incident sa državnom zastavom.

Nadležni državni tužilac izdao je nalog Upravi policije da podnese krivičnu prijavu protiv J. Đ. (39) iz Podgorice koja se sumnjiči da je 23. oktobra ove godine skinula državnu zastavu sa ograde Cetinjskog manastira i bacila je preko ograde.

Crnogorska Zastava
foto: Printscreen/Youtube

Monahinja Evgenija, pripadnica Srpske pravoslavne crkve je, prema izjavama svedoka tog događaja, u subotu 6. avgusta ujutru sa ograde Cetinjskog manastira skinula zastavu Crne Gore, smotala je i kasnije bacila na zemlju. Građanin H. R. je ovaj slučaj prijavio policiji.

Još jedno narušavanje uzgleda države Crne Gore koje se dogodilo krajem januara ove godine dobilo je sudski epilog. Rajko Janković (35) osuđen je na novčanu kaznu u iznosu od hiljadu evra jer je Osnovni sud na Cetinju presudio da je Janković povredio ugled države Crne Gore, javio je Radio Cetinje.

Kurir.rs/Aktuelno.me

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track