"OČI I USTA ZALEPLJENA TRAKOM": Potresna objava posvećena mladom poštaru iz Danilovgrada DIGLA REGION NA NOGE
Foto: Printscreen

tuga

"OČI I USTA ZALEPLJENA TRAKOM": Potresna objava posvećena mladom poštaru iz Danilovgrada DIGLA REGION NA NOGE

Crna Gora -

Vest o pronađenom telu nestalog poštara iz Danilovgrada, Miloša Stamatovića (25), potresla je ceo region, nakon što je crnogorska policija juče saopštila da je telo Miloša Stamatovića pronađeno sa vezanim rukama na obali reke Morače u naselju Botun.

Posebno je potresna činjenica da je Miloš imao samo 25 godina, te da je ceo život bio pred njim. Mnogi ljudi na društvenim mrežama se putem objava opraštaju od mladog poštara.

Jedna poruka je, naime, posebno privukla pažnju svima, a objavio ju je izvesni mladić po imenu Nikola Grdinić iz Podgorice.

Nikola je na svom Fejsbuk profilu objavio fotografiju Miloša Stamatovića, a u opisu objave napisao je stihove zbog kojih niko nije ostao ravnodušan.

"Nisu tebi, mladiću, vezane ruke.

Nego nama.

A i oči.

Usta zalepljena trakom.

I nema nas.

Jer da nas ima, zbog tebe bismo na ulici bili.

Crna i gora."

Objava je do trenutka objavljivanja ovog teksta podeljena 286 puta, a ispunjena je komentarima utučenih korisnika, koji ne mogu da veruju kakva je sudbina snašla mladog momka.

Podsetimo, Danilovgrađanin Miloš Stamatović (25) koji je radio kao poštar u Podgorici, nestao je u subotu 17. decembra, oko 6.30 sati na teritoriji glavnog grada.

Njegov automobil pronađen je u Botunu, nedaleko od korita reke Morače.

On je na teren krenuo sa 15.000 evra, koliko je i trebalo da podeli penzionerskih naknada. Na društvenim mrežama odmah je podeljen apel za pomoć u potrazi za Stamatovićem.

Iz Uprave policije rečeno je da su Stamatovićev nestanak prijavile kolege, nakon što se nije vratio da razduži smenu.

Nakon toga, objavljeno je da je telo Miloša Stamatovića pronađeno sa vezanim rukama na obali reke Morače, dok je u vozilu, u kom je prethodno mladić prevozio novac, pronađeno između 2.000 i 3.000 evra, dok se ostatak novca aktivno traži.

Tada je uočeno je da su ruke na Miloševom telu bile vezane sa prednje strane i to je činjenica ili detalj, koji ukazuje na mogućnost da je smrt nastupila nasilno, odnosno da je moguće da je u pitanju ubistvo, što policija proverava.

“Postoji određeni niz tragova, koje je policija pribavila na licu mesta. Pronađen je automobil, prikupljaju se obaveštenja i rasvetljavaju okolnosti nestanka nastradalog sa krajnjim ciljem da se utvrdi da li je smrt nastupila kao posledica nasilja ili nečeg drugog”, rekao je izvor iz policije.

Za sada, zbog niza nepoznatih stvari, policija tretira slučaj kao smrt koju je potrebno rasvetliti, imajući u vidu okolnost da je telo pronađeno sa zavezanim rukama.

Nakon nestanka, Stamatovića su neke njegove kolege – poštari u nedelju tražili nizvodno pored korita reke Morače.

Za pretragu su tada angažovani i čamci, a sa kolegama iz Pošte, uz službenike policije, Miloša su tražili i njegovi sugrađani iz Danilovgrada.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track