KRIZA U CRNOJ GORI! SNP: Ako se ne formira nova vlada, Lekić treba da bude zajednički kandidat za predsednika
Foto: Printscreen RTCG

KRIZA U CRNOJ GORI! SNP: Ako se ne formira nova vlada, Lekić treba da bude zajednički kandidat za predsednika

Crna Gora -

U slučaju da se ne postigne dogovor oko formiranja nove vlade, mandatar vladajuće koalicije Miodrag Lekić treba da bude “naš zajednički kandidat na predsedničkim izborima”, izjavio je potpredsednik Vlade u tehničkom mandatu i lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković.

„Trebalo bi da nastavimo dijalog o formiranju nove vlade Crne Gore, apelujemo i na mandatara Miodraga Lekića da pozove na nastavak razgovora, jer su pregovori tek počeli“, poručio je Joković.

Kako prenosi RTCG, on je rekao da bi trebalo dogovoriti prioritete, ciljeve i strukturu nove vlade, a nakon preciziranog i detaljnog plana i programa izabrati tu vladu u Skupštini Crne Gore.

Joković je istakao da treba pripremiti dobar koalicioni sporazum i da na osnovu njega nova vlada može da počne da radi.

U slučaju da se ne postigne dogovor oko formiranja nove vlade, Joković smatra da bi u tom slučaju Miodrag Lekić trebalo da bude “zajednički kandidat na predsedničkim izborima”.

„Sigurno je da on već u prvom krugu pobeđuje i Mila Đukanovića i bilo kojeg kandidata kojega predloži gospodin Đukanović. Ti izbori će brzo biti raspisani i naš apsolutni prioritet treba da bude puno razvlašćivanje Demokratske partije socijalista. Inače, što se tiče formiranja nove vlade, svi smo bili iznenađeni kad smo prvog dana razgovora i pregovora od kolega iz Demokratskog fronta čuli da oni istog tog dana te razgovore proglašavaju neuspešnim i završenim“, istakao je lider SNP.

On je naveo da je DF neargumentovano i neopravdano napao njega i SNP.

„Ja i danas ponavljam da razgovori nije ni trebalo da budu prekidani, nego da treba da se nastave. Zašto se DF žurilo, kakva je to muka bila pa se sve moralo završiti u jednom danu, to ne znam i ne razumem. Od takvog njihovog pristupa štetu može da ima upravo DF“, ocenio je Joković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track