OVO JE MARJAN JOVOVIĆ RANJEN U RESTORANU U PODGORICI: Dobro je poznat i srpskoj policiji, BIO NA ČELU KRIMINALNE GRUPE!
Foto: MUP Srbije, EPA/Boris Pejović

CRNA GORA

OVO JE MARJAN JOVOVIĆ RANJEN U RESTORANU U PODGORICI: Dobro je poznat i srpskoj policiji, BIO NA ČELU KRIMINALNE GRUPE!

Crna Gora -

Marjan Jovović (41) iz Nikšića, ranjen je juče ujutru u restoranu "Vuk" u Podgorici, a prema saznanjima Kurira on je odranije poznat crnogorskim organima reda.

Prema rečima našeg izvora, Jovović je pre 12 godina uhapšen u Beogradu kao organizator međunarodne kriminalne grupe koja se bavila trgovinom droge iz Crne Gore u Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku, tako da je poznat u čitavom regionu.

Policijska akcija izvedena je 2010. godine u Beogradu i Novom Sadu i tog dana je zaplenjeno 27 kilograma skanka.

- Kao organizator grupe označen je i Jovovićev saradnik Radoje Zindović, a kao pripadnivi grupe pali su Mentor Hodža, Zoran Paklar, Vasilije Maraš, Velimir Klikovac i Željko Terzić. Kod osumnjičenih je osim droge nađeno i oružje, municija i falsifikovana dokumenta - podseća izvor Kurira.

Marjan Jovović, pucnjava, Podgorica
foto: MUP Srbije

Članovi njihive kriminalne grupe svojevremeno su, kako su prenosili mediji pozivajući se na izvore iz istrage, uhodanim krijumčarskim kanalima prebacivali drogu u bunkerima automobila i kamiona.

Novac od prodaje droge ulagali su u kupovinu stanova i lokala, a započeli su i biznis preko kog su prali novac.

- Kupili su četiri stana i lokal u kome su otvorili mesaru preko koje su pokušali da održe legalan tok novca - utvrđeno je kasnije finansijskom istragom koju je sprovela policija.

Kurir.rs - D.A.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track