DPS U ČETVRTAK OBJAVLJUJE IME SVOG KANDIDATA: Među imenima spominje se i Milo Đukanović
Foto: Printscreen/YouTube

predsednički izbori u crnoj gori

DPS U ČETVRTAK OBJAVLJUJE IME SVOG KANDIDATA: Među imenima spominje se i Milo Đukanović

Crna Gora -

Potpredsednik Demokratske partije socijalista (DPS) Ivan Vuković izjavio je da će do sutra saopštiti ko će biti njihov predsednički kandidat, da se izbor sveo na tri, četiri imena kao i da se najčešće pominje aktuelni predsednik i lider stranke Milo Đukanović.

"Najčešće se pominje predsednik Đukanović, tačno je da sam se pominjao i ja i nisam jedini... Tu je nekoliko imena figuriralo. Hajde da kažemo da se izbor sveo u principu na tri - četiri imena. U odnosu na našu procenu toga ko ima najbolje šanse za uspeh, donećemo odluku i informisati javnost, na vreme smo u svakom slučaju", rekao je Vuković u videu objavljenom na nalogu DPS-a na Tviteru.

On očekuje da kandidat DPS-a za predsednika bude prvi u prvom krugu izbora i da u drugom krugu uz podršku drugih partija pobedi i bude izabran za predsednika.

"Mislim da bi to bilo jako značajno, ne samo za našu partiju, ne samo za blok koji predstavljamo, nego i za Crnu Goru u celini", ocenio je on.

"Svesni smo da situacija u zemlji nije dobra i meni se čini da su predsednički izbori prava prilika da se pošalje poruka da ovo kako je Vlada radila, vladajuća većina poslednje dve i po godine, to nije dobro ni za koga, bez obzira na političke razlike i da nakon pobede na predsedničkim izborima uhvatimo zalet za parlamentarne, koji predstavljaju ključni momenat za političku budućnost Crne Gore", rekao je Vuković.

Predsednički izbori u Crnoj Gori su zakazani za 19. mart. Predlog kandidata za predsednika Crne Gore podnosi se Državnoj izbornoj komisiji (DIK) najkasnije do 26 februara do 24 sata, a DIK će listu kandidata objaviti najkasnije do 3. marta.

Do sada je DIK potvrdio samo kandidaturu lidera Demokratskog fronta (DF), Andrije Mandića.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track