PODGORIČANIN (62) UPUĆEN NA IZDRŽAVANJE KAZNE Sudiji i veštaku slao JEZIVE poruke: "Odrubiću vam glave, sve ću vas pobiti!"
Foto: Vladimir Šporčić, Shutterstock

osuđen na godinu dana

PODGORIČANIN (62) UPUĆEN NA IZDRŽAVANJE KAZNE Sudiji i veštaku slao JEZIVE poruke: "Odrubiću vam glave, sve ću vas pobiti!"

Crna Gora -

Šezdesetdvogodišnji Podgoričanin Mihailo Velimirović, koji je osuđen na jedinstvenu kaznu u trajanju od godinu dana zbog pretnji upućenih predsednici Osnovnog suda u Podgorici Željki Jovović i veštaku medicinske struke Nemanji Radojeviću, poslat je na lični zahtev na izdržavanje kazne pre pravosnažnosti presude.

Osnovni sud u Nikšiću oglasio je Velimirovića krivim zbog izvršenja krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, za šta mu je izrečena zatvorska kazna od četiri meseca, dok je za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti dobio devet meseci. Sud mu je izrekao jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od jedne godine.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Velimirović je 31. januara ove godine podneo zahtev da bude upućen na izdržavanje kazne zatvora pre pravosnažnosti presude koja mu je izrečena 12. septembra prošle godine.

Sud je zaključio da je njegov zahtev osnovan i uputio ga na izdržavanje kazne. U međuvremenu, podgorički Viši sud potvrdio je prvostepenu presudu.

Velimirović je uhapšen 27. aprila prošle godine, oko 20 časova, a potom mu je određen pritvor od mesec dana.

Tužilac Romina Vlahović je u predlogu za određivanje pritvora podsetila da je Velimirović osuđivan osam puta na zatvorske, novčane i uslovne kazne za djela teška telesna povreda, samovlašće, prevara...

Istom prilikom je ukazala i da postoje posebne okolnosti koje ukazuju na opasnost da bi Velimirović ponovio krivično delo ukoliko se nađe na slobodi.

Iz sadržaja telefonskih komunikacija proizilazi da je Velimirović 27. aprila u 16.50 dr Radojeviću uputio poruku u kojoj ga pita kako ga nije sramota što mu je bolesnu ćerku poslao u zatvor.

On u istoj poruci veštaka Radojevića optužuje da sve to radi po uputstvima i dogovoru sa sudijom Željkom Jovović.

– Poslali ste mi kćerku u zatvor. Znam ja odakle pare dobijaš. Sutra ću vas sve dati u novine. Oboma ću vam odrubiti glave – piše u poruci koju je Velimirović poslao veštaku Radojeviću.

Ugroženi bezbednost i integritet

U nastavku komunikacije obaveštava Radojevića da su komšije iz naselja i da zna gdje mu je kuća. Velimirović je tu poruku završio pretnjom "sve ću vas pobiti", koju je ponovio više puta. Četrdeset minuta kasnije, u 17.30, Velimirović je poslao SMS i predsednici Osnovnog suda u Podgorici Željki Jovović.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

– Mislio sam da si čovek žena. Poštovao sam te i bio spreman život da dam i za tebe i tvoju porodicu. Roditelj si i ne mogu da verujem da si se poigrala sa mojim bolesnim detetom. Napravili ste kriminalca od nje, mislim na institucije – naveo je Velimirović u poruci sudiji Jovović.

U nastavku SMS-a on joj sugeriše: "Hapsite vi one koje treba, pa u Spužu neće biti mesta".

– Desi li se nešto mom detetu, spreman sam na državu udariti, pa neka me svi zapamte. Bolesno dete sa terapije, niko ko ima imalo svesti ne bi to učinio. Imaš i ti decu – reči su kojima je Velimirović završio poruku sudiji Jovović.

Radojević je obavestio sudiju Jovović da ga je osumnjičeni uznemirio pretećim porukama jer je njegovu osuđenu kćerku uputila na izdržavanje zatvorske kazne.

(Kurir.rs/Dan.co.me)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track