TUKAO ME PEGLOM, KACIGOM, OKLAGIJOM, ODMARAO, PA OPET TUKAO! Jeziva ispovest Podgoričanke, o 8 godina torture koju je trpela!
Foto: Shutterstock

preživela agoniju

TUKAO ME PEGLOM, KACIGOM, OKLAGIJOM, ODMARAO, PA OPET TUKAO! Jeziva ispovest Podgoričanke, o 8 godina torture koju je trpela!

Crna Gora -

Podgoričanka (32) prijavila je supruga (42) policiji kako bi prekinula fizičko i psihičko zlostavljanje koje je trajalo godinama. Naime ona je u prijavi navela da je zlostavljana osam godina i da je trpela maltretiranje uključujući udarce šakama, oklagijom, peglom, kacigom, a navodno je pretio i da će se zaboraviti tragedija na Cetinju u avgustu prošle godine u odnosu na to šta će on da uraditi...

Nakon njene prijave, muškarac iz jednog primorskog grada je uhapšen, a prema nezvaničnim saznanjima, po nalogu sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru, Špira Pavićevića, policija je pretresla dve njegove kuće, pišu Vijesti.

Ona je policiji ispričala da je prve batine dobila u februaru 2015. godine, a da ih je od tada bilo nebrojeno. Nikada nije išla da joj ukažu medicinsku pomoć, morala je sama da se previja i leči rane. Nakon batina, pa i onih kada joj je razbio glavu, "objašnjavao" joj je da je ona kriva, navodi se u prijavi. U policiju je prvi put pošla poslednjeg dana februara, kaže da je to uradila iz straha za svoj i živote svoje porodice. Nasilnik je uhapšn i sproveden u Istražni zatvori određen mu je pritvor do 30 dana.

Prve batine

Tokom dvočasovnog razgovora sa inspektorima, ona je ispričala da je prvi put pretučena nakon što joj je suprug uzeo telefon da proveri njen Instagram nalog, a kada je proverio rekao joj je da se izloguje. Batine je dobila jer nije znala šifru kako bi se ponovo ulogovala.

- Zadao mi je udarac otvorenom šakom, zatim me uhvatio za kosu i počeo da me vuče po kući. Nakon toga me isterao iz kuće, ne dozvoljavajući da uzmem dete i svoje stvari"...

žrtva, zlostavljanje
foto: Profimedia

U kuću je vratila svekrva, a muž je neko vreme prestao sa batinama, ali je, kako je rekla "znao da histeriše".

- Na svakih pola godine, do godinu 'dobijala sam batine' i to uglavnom bez ikakvog razloga, a svaki sledeći put je bilo sve gore".

Ispričala je da je sledeće batine dobila jer supruga nije obavestila da je sa sinom prošetala do plaže. Kaže da je pitao: "Kako si mogla da odeš, a da me ne obavestiš?", a zatim je više puta udario pesnicama u predelu glave i tela.

- Onda je uzeo plastičnu kacigu od motora i sa njom me više puta udario u predelu glave...Trajalo je oko pola sata. Tukao me, pa odmarao, pa opet tukao u naletima histerije i besa. Čak se ni ne sećam pola događaja. Naš sin je bio prisutan prilikom tog napada... Posle nekih sat smirio se, seo pored mene i rekao mi: 'Vidiš li što ovo radiš?', u smislu da sam ja kriva i da sam zaslužila batine".

Fotografisala povrede

Dok je, kako tvrdi, nju krvnički tukao, njen supug vodio je računa šta o njemu misle komšije i prijatelji. Zbog toga, svaku ranu morala je sama da zaleči, kako ih neko ne bi video. Ipak, dosta povreda fotografisala je telefonom. Fotografije je pre tri dana predala policiji, na fotografijama se vide ozbiljne povrede, uglavnom na glavi žrtve.

Pamti i batine iz 2016. godine, kada joj suprug nije dozvolio da ode na sastanak roditelja grupe iz vrtića koji je pohađao njih sin. Naterao je da pozove kumu i kaže joj da ne može jer im je dete bolesno, a onda je tukao jer joj je "zadrhtao glas".

- Udarao me pesnicama u predelu glave, najviše u predelu temena, ali i u predelu tela, zatim je uzeo drvenu oklagiju i zadao mi više udaraca u predelu ruku i nogu sa drvenom oklagijom... Posle nekog vremena se smirio i prebacio mi da sam kriva za batine...

Tukao je i naredne i 2018. godine, ali je najbrutalnije batine, tvrdi, dobila tri godine kasnije, nakon što se sa suprugom i sinom vratila iz prodavnice.

- Kada smo se vratili u stan pitao me: 'Zašto si razgovarala sa onim čovekom?', misleći na čoveka kog ne poznajem, a koji se poigrao sa našim sinom. Odgovorila sam mu da nisam, ali on to nije ni slušao...krvnički me pretukao. Udarao me pesnicama po glavi, licu, telu, a onda, kada sam pala na krevet, uzeo je peglu i nastavio da me udara peglom... Naš sin sve je gledao i plakao. Počela je da mi teče krv iz glave, mislim da mi je tad nekih 10-15 cm rasekao glavu...izgubila sam svest... Kada je vidio da krvarim, rekao je da idemo na ušivanje, ali je onda video i ostale povrede...shvatio je da će biti prijavlien ako odemo u bolnicu. Sama sam se lečila, nisam izlazila iz kuće - priča ona.

Devojka, Zlostavljanje, Plač
foto: Profimedia

Dodaje da se nakon toga smirio neko vreme, a onda nastavio po starom... U februaru prošle godine izbacio je sa decom iz kuće, kao i njenog brata. Tada je ošamario i starijeg sina. Batine, ali i nož ispod grla, dobila je nakon pola godine - posumnjao je da je neko od komšija čuo da se svađaju, jer su ga "čudno gledali".

- Rekao je da je siguran da je neko čuo svađu. Otišla sam sa sinovima u spavaću sobu, ušao je za nama, uhvatio me za ruku, izveo u dnevnu sobu i počeo da me udara pesnicama, čupa za kosu, bacio me na krevet, a onda legao preko mene sa nožem u ruci, koji mi je stavio ispred vrata...Osetila sam da me bocka oštricom noža, a onda mi je pretio da će me ubiti. Rekao mi je: 'Ovo ti je krvavi dan'. Naš stariji sin je sve slušao - ispričala je ona...

Poslednje batine dobila je nakon dočeka nove 2023. godine - tukao je u automobilu, kada su krenuli ka kući. Pre toga pitao je: "Hoćeš mi objasniti šta je ovo, šta sam ja kome radio?"

Roditelji će te lelekati

Iako je neko iz kolone vozila prijavio, i polcija ih zaustavila, morala je da im kaže da nije reč o nasilju, čim su se razišli sa policijom, nastavio je...

- Udario me ispod oka, istrčala sam iz vozila, a dok sam izlazila, povukao me za farmerice i pocepao ih. Pozvala sam brata da dođe za mene i nakon toga mu se više nisam vraćala... Gledali smo se zbog dece, koja su sa mnom. Krajem januara pozvala me svekrva i rekla mi da bi najbolje bilo da rođendan detetu slavimo kod njih, jer joj je sin rekao da mi prenese da ako ne bude tako - da će Cetinje biti zaboravljeno.

Uradila sam to, a onda opet otišla kod svojih... Od tada me zove i preti da će me ubiti, da će me roditelji lelekati, da će nam kuću iskopati, rekao mi je da prati mog brata, da će mi ukrasti decu... Ti pozivi traju od 27. januara, do danas. Tek danas podnosim prijavu, jer je pozvao na broj našeg sina i rekao da mi je poslednji rok da se vratim u sredu. Strahujem za svoj i život članova svoje porodice - kazala je ona inspektorima, navodeći da njen suprug poseduje oružje.

Kurir.rs/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track