"MILO RAČUNA NA OVAJ REZERVOAR GLASOVA U DRUGOM KRUGU" Postavgustovska Crna Gora ima naklonost 60 odsto biračkog tela (VIDEO)
Foto: Kurir Televizija, BETA/Amir Hamzagić, EPA/Boris Pejović

IZBORI

"MILO RAČUNA NA OVAJ REZERVOAR GLASOVA U DRUGOM KRUGU" Postavgustovska Crna Gora ima naklonost 60 odsto biračkog tela (VIDEO)

Crna Gora -

U drugi krug predsedničkih izbora u Crnoj Gori, koji će biti održan 2. aprila, prošli su kandidat DPS-a Milo Đukanović i kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović.

Prema podacima Centra za izbore i monitoring, na osnovu 99, 7 odsto obrađenog uzorka, Đukanović je osvojio 35,3 odsto glasova, a Milatović 29,2 odsto. Prema podacima Državne izborne komisije, izlasnost je oko 64 odsto.

Predsedničke izbore u Crnoj Gori komentarisali su u jutarnjem programu Kurir televizije Predrag Savić, advokat, a preko vibera su se uključili i Vladimir Pavićević, politikolog i Ivan Kopitović, funkcioner DF.

jutarnji
foto: Kurir Televizija

- Čestitam Jakovu Milatoviću koji je ostvario fantastičan rezultat. Za Mila se pretpostavljalo da ima dovoljan rezervoar glasova za drugi krug. Navijao sam za Andriju Mandića koji je imao ubedljivu kampanju. Nakon ovih izbora potpuno je jasno da 2. aprila imamo potpuno razvlašćenje Mila Đukanovića - rekao je Pavićević.

Savić nije iznenađen ovakvim rezultatom izbora jer ga je kako kaže i sam prognozirao:

- Ovaj rezultat za mene nije iznenađenje. Ja sam i prognozirao ovakav ishod. Ovo je odličan rezultat i za Demokratski front. Jakov je imao jednu izvanrednu kampanju koja nije bila pomiriteljska i prozivao je kada treba Mila Đukanovića. Njegov govor po završetku prvog kruga je bio pobednički, jer nema te matematike koja može da ugrozi njegovu pobedu u drugom krugu. Pretpostavljam da će svi iz pobedničke koalicije od avgusta 2020. podržati Milatovića. Narod Crne Gore je pokazao veliku zrelost i političku odgovornost.

jutarnji
foto: Kurir Televizija

Pavićević smatra da bi bilo još bolje da je opozicija izašla na izbore sa jednim kandidatom.

- Milo je izgubio 60.000 glasača. Sad se vidi da bi kandidat ujedinjene opozicije pobedio Mila u prvom krugu. Ali dobro i ovo je dobar način. Mnogi ljudi u Crnoj Gori komentarišu kako je jučerašnji izborni da bio dosadan. U Crnoj GorI je bila mirna atmosgera kao u skandinavskim zemljam. Dve i po godine nakon 2020. imamo demokratiju i to pokazuje koliko je dobro što smo razvlastili DPS koji je stvarao tenzije - ocenio je Pavićević.

Funkcioner DFa, Kopitvić je, kako kaže iznenađen rezultatom izbora:

- Posle rezultata koje smo sinoć dobili iznenađujuće je za nas da je politika populizma, jedan polulističke stranke Jakova Milatovića ostvarila tako dobar razultat na kojem im se mora čestitati. Očekivali smo znatno više, očekivali smo da će građani podržati politiku pomirenja. Spremni smo da gospodina Milatovića podržimo u drugom krugu. Ono što je dobro jeste da je ona postavgustvoska većina u Crnoj Gori ostvarla impresivan rezultat od preko 60 procenata.

jutanrji
foto: Kurir Televizija

Kopitović je prokomentarisao izjavu Mila Đukanovića o neiskorišćenom "rezervoaru" u prvom krugi.

- Ja mogu da pričam u lično ime i u ime našeg velikog saveza koji je uvek bio tvrdokoran i dosledan u borbi protiv Mila Đukanovića. Vidimo da je veliki broj Bošnjaka i Albanaca ostalo kod kuće na dan izbora i to je onaj neiskorišćen rezervoar koji pominje Đukanović. Pored svega toga razultat je više nego jasan. Đukanović ima trend izuzetnog pada. Pored sveg njegovog truda da animira dijasporu, mislim da mu matematika i kalkulator neće ići na ruku. Nama sledi da analiziramo gde smo pogrešili kako bi se što bolje pripremili za izbore 11. juna - kaže Kopitović.

01:44

OČEKIVALI SMO MNOGO VIŠE, EVROPA SAD JE POPULISTIČKA STRANKA Funkcioner Demokratskog fronta otkrio šta je Milov rezervoar

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track