NOVI PREDSEDNIK CRNE GORE JAKOV MILATOVIĆ: Inauguracija je predviđena u Skupštini
Foto: Printscreen RTCG

cremonija

NOVI PREDSEDNIK CRNE GORE JAKOV MILATOVIĆ: Inauguracija je predviđena u Skupštini

Crna Gora -

"Inauguracija je svečani čin uvođenja u predsedničku dužnost. Ona treba biti primjer najviših demokratskih standarda, i upravo je zato predviđena u Skupštini Crne Gore, rekao je novi predsednik Crne Gore Jakov Milatović.

"Inauguracija je svečani čin uvođenja u predsedničku dužnost. Ona treba biti primer najviših demokratskih standarda, i upravo je zato predviđena u Skupštini Crne Gore. Građani su mi dali poverenje da uradim sve što je u mojoj moći da Crna Gora postane istinski demokratsko društvo", istakao je Milatović na Tviteru.

Podsetimo, svečana ceremonija polaganja zakletve novog predsednika Crne Gore ranije je održavana na Cetinju.

Da je Cetinje prirodna adresa za polaganje predsjedničke zakletve, Milatoviću je ukazao ranije cetinjski gradonačelnik Nikola Đurašković.

"Bila bi veoma loša poruka uraditi drugačije. To bi bilo otvoreno nipodaštavanje Cetinja i svojevrsni obračun sa gradom koji je istorijska i sadašnja prestonica", tvrdio je Đurašković.

Milatović je potom saopštio da sumnja u iskrenost poziva da se inauguriše na Cetinju, s obzirom da mu, kako je rekao, Đurašković nije čestitao izbor za predsednika.

Kurir.rs/RTCG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track