PREDSEDNIK OPŠTINE DRŽAO ISPRUŽEN SREDNJI PRST ZA VREME INTONIRANJA HIMNE? Kovačević: Nameštao sam kaiš na satu! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Video Plus

PREDSEDNIK OPŠTINE DRŽAO ISPRUŽEN SREDNJI PRST ZA VREME INTONIRANJA HIMNE? Kovačević: Nameštao sam kaiš na satu! (VIDEO)

Crna Gora -

Na Jutjub kanalu Predsednika Crne Gore objavljen je snimak na kojem se vidi da je predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević držao ispružen srednji prst desne ruke tokom intoniranje državne himne.

Kovačević je zajedno sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem prisustvovao obeležavanju 13 godina rada Dnevnog centra za decu sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom Nikšić.

00:17

Kovačević držao ispružen srednji prst ruke tokom intoniranje državne himne

"Služba za informisanje Predsednika Crne Gore, u okviru svojih redovnih aktivnosti, dostavila je medijima fotografije i video snimak sa prisustva Predsednika Jakova Milatovića obeležavanju 13. godišnjice rada Javne Ustanove Dnevni centar za dcu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom u Nikšiću, a u cilju objektivnog informisanja javnosti o predmetnom događaju.

Posle medijskih navoda da je na snimcima i fotografijama prisutan gest koji bi mogao da ukazuje na nepoštovanje državnih simbola, predmetne fotografije i video snimak su povučeni sa sajta Predsednika. Državni simboli Crne Gore su neprikosnovena Ustavna kategorija i kao takvi moraju biti zaštićeni u svakom trenutku i svakoj prilici. A na nadležnim organima je da ispitaju da li u predmetnom gestu ima elemenata krivičnog dela", navodi se u saopštenju Službe za informisanje Predsednika Crne Gore.

Reagujući na objavljenu vest, Marko Kovačević je naveo da ni na koji način nije pokazao nepoštovanje himne i da je nameštao kaiš na satu u trenutku kada je snimljen.

Kurir.rs/Vijesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track