"LEZI DOLJE, RUKE ISPRED" Neviđeni upad policije u CG: Obarali sve na pod pa i inspektore u civilu! Zbog ovog nastala i rasprava
Upad policije u hotel Podgorica, Foto: Printscreen

o ovome se priča

"LEZI DOLJE, RUKE ISPRED" Neviđeni upad policije u CG: Obarali sve na pod pa i inspektore u civilu! Zbog ovog nastala i rasprava

Crna Gora -

Upad crnogorske policije u hotel Podgorica jedna je od zanimljivijih tema na društvenim mrežama. Raspravlja se da li je izvršena racija po pravilima službe, da li je trebalo baš ovako ili je trebalo još žešće, a i ovoga puta se potvrdila ona stara sportska da smo "svi selektori i da uvek znamo bolje".

Tako komentari idu od osude do pohvale, a ako je suditi po nekima bilo je onih koji su gledali snimak bez tona, pa su shvatili naknadno da je još "bolja akcija kada ima zvuka".

A šta se to desilo u hotelu?

Prema navodima cmd.me pripadnici protivterorističke jedinice policije PJP pretresali osoblje i goste hotela, magacin, kuhinju, restoran... Na jednom od snimaka se čuje i kako su se policajci obraćali osobama koji su se u trenutku racije zatekli u hotelu.

- Lezi dolje, bre! - viče u glas više pripadnika PJP.

Oni su se tako obratili i šefu Odsjeka za droge Darku Milačiću, kojeg nisu prepoznali pre nego što su ga oborili na pod, piše portal, baš kao i inspektoru iz tog Odjeljenja Jovu Radoviću.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić je kazao u Dnevniku TVCG da je jedinica koja je sprovela raciju imala je obavezu da se ponaša jednako prema svim osobama koje zatekne u hotelu, te da je postupala profesionalno.

- Bitno je da nema bilo kakvih prekoračenja ovlašćenja - tvrdi Adžić.

S druge strane in4s.net objavio je da je tokom racije u hotelu Podgorica policija je pretresla i legitimisala bivšeg policijskog funkcionera Zorana Lazovića i biznismena Ranka Ubovića.

Oduzeli su i nekoliko vozila koja su bila parkirana kod hotela radi provere. Racija je pokrenuta nakon što je u poslovnoj zgradi pored hotela Podgorica pronađeno oružje, piotehnička sredstva, pancir i palice.

Policiji se javio M.M. bivši pripadnik specijalne policije koji je tvrdio da je to njegova oprema, da je tu ostavio slučajno i da je na nju zaboravio.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track