SRAMNO! JAKOV MILATOVIĆ NASTAVIO MILOVIM PUTEM: Mimo volje naroda hoće da gradi prijateljske odnose sa lažnom državom
Foto: screenshot Video Plus

SRAMNO! JAKOV MILATOVIĆ NASTAVIO MILOVIM PUTEM: Mimo volje naroda hoće da gradi prijateljske odnose sa lažnom državom

Crna Gora -

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se danas sa ambasadorkom lažne države tzv. Kosova Arianom Žerkom Hodžom.

Milatović je istakao da su odnosi Podgorice i Prištine prijateljski i da su bazirani na dobrosusedstvu i zajedničkoj evropskoj perspektivi.

Predsednik Crne Gore je istakao važnost jačanja ekonomskih odnosa sa terorističkom državom, posebno u oblasti trgovine, turizma i energetike.

Poput svog prethodnika Mila Đukanovića, Milatović je pokazao poražavajuću nedržavničku snishodljivost u odnosu prema tvorevini koja je, između ostalog, nastala na krvi hiljada i hiljada Srba i Crnogoraca.

Stradanje i proterivanje Srba i Crnogoraca Milatović se nije setio da spomene u razgovoru sa ambasadorkom tzv. Kosova i time potvrdio kontinuitet politike koju je prema Prištini deceniju i po forsirao Milo Đukanović.

Umesto da priupita Žerku Hodžu da li Priština posle dvi i po decenije planira da procesuira odgovorne za smrt i progon Crnogoraca sa Kosova i naročito Metohije, te da li ima u planu da omogući proteranim ljudima da se vrate na svoja vekovna ognjišta, Milatović, po ustaljenoj DPS-ovoj praksi, priča o dobrosusedskim i partnerskim odnosima sa lažnom državom koju ne priznaje više od dve trećine stanovništva, prenosi Adria TV.

Crnogorski predsednik bi u ophođenju prema Prištini, mogao da se ugleda na hrvatskog premijera Andreja Plenkovića koji je usred Podgorice, ne obazirući se na domaćina, zatražio od Crne Gore da procesuira ratne zločine i isplati odštetu porodicama logoraša iz Morinja.

Dok Plenković zahteva pravdu za lica koja nisu ni stradala od strane bivše JNA na teritoriji Crne Gore, Milatović usred Podgorice ne sm da pita tzv. "ambasadorku" tzv. "Kosova" za zadovoljenje pravde za hiljade mrtvih Crnogoraca koje je teroristička tzv "ovk" pobila na njihovim vekovnim ognjištima.

Umesto toga, Milatović insistira na rekonstrukciji i izgradnji puta Plav – Dečani koji ugrožava manastir Visoki Dečani koji je pod zaštitom UNESKO-a.

Nažalost, i novi crnogorski predsednik „vizionarski“ ignoriše mišljenje većine građana čiji je stav po pitanju (ne)priznavanja lažne države jasan.

Kurir.rs/Alo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track