CRNA GORA NOĆAS BIRA NOVU VLADU Ovo je spisak predloženih ministara
Foto: Youtube/SkupstinaCrneGore

CRNA GORA NOĆAS BIRA NOVU VLADU Ovo je spisak predloženih ministara

Crna Gora -

U toku je sednica Skupštine Crne Gore na kojoj se odlučuje o 44. Vladi te zemlje, mandatara Milojka Spajića. Skupštinskoj sednici prisustvuju i kandidati za buduće ministre, kao i predsednik Jakov Milatović.

Novoizabrani predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić za večeras je zakazao sednicu na kojoj se odlučuje o 44. Vladi te zemlje.

Na početku sednice iz DPS-a i BS-a je saopšteno da se održavanjem ove sednice krši Zakon o prestonici, gde je trebalo da se održi prva jesenja sednica.

MandatarMilojko Spajić u četvrtak je parlamentu dostavio ekspoze i predlog za sastav 44. Vlade. Večeras je u Skupštini pročitao samo uvodni deo ekspozea.

Skupština Crne Gore, Milojko Spajić
foto: Youtube/SkupstinaCrneGore

Ponovio je da je vizija – Crna Gora kao Švajcarka Balkana i Singapur Evrope. Pošto je, kako je rekao Spajić, javnost upoznata sa ekspozeom, predstavio je sastav buduće Vlade.

Poslanik DPS-a Danijel Živković kaže da je neodgovorno u pola sata pre ponoći počinjati priču u Vladi i, kako kaže, postavlja se pitanje da li je ovo u redu.

"Možda neko Skupštinu shvata kao dečiju igru, ovo nije dečija igra“, poručio je Živokić i dodao kako se na taj način vređaju građani.

Spajić je predložio ovaj sastav Vlade:

- Potpredsednik Vlade za bezbednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove – mr Aleksa Bečić – Potpredsednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju – mr Momo Koprivica – Potpredsednik Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalu – dr Srđan Pavićević – Potpredsednik Vlade za ekonomsku politiku i ministar ekonomskog razvoja – Nik Đeljošaj – Potpredsednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih – Dragoslav Šćekić – Ministar spoljnih poslova – dr Filip Ivanović – Ministar saobraćaja i pomorstva – Filip Radulović – Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine – Janko Odović – Ministarka evropskih poslova – Maida Gorčević – Ministar finansija – Novica Vuković – Ministarka prosvete, nauke i inovacija – prof. dr Anđela Jakšić Stojanović – Ministar pravde – Andrej Milović – Ministarka rada i socijalnog staranja – Naida Nišić – Ministar zdravlja – dr Vojislav Šimun – Ministar energetike i rudarstva – prof. dr Saša Mujović – Ministar unutrašnjih poslova – Danilo Šaranović – Ministar odbrane – Dragan Krapović – Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja severa – Vladimir Martinović – Ministarka kulture i medija – Tamara Vujović – Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Vladimir Joković – Ministar javne uprave – Maraš Dukaj – Ministar ljudskih i manjinskih prava – Fatmir Đeka

Kurir.rs/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track