ZOVU GA MIKI, GOVORI 6 JEZIKA, ŠKOLOVAO SE U JAPANU Ko je Milojko Spajić, premijer Crne Gore! Ova zgodna brineta rodila mu ćerkicu
Foto: Instagram Printscreen, Milojko Spajić

"MAJKINA LJEPOTA"

ZOVU GA MIKI, GOVORI 6 JEZIKA, ŠKOLOVAO SE U JAPANU Ko je Milojko Spajić, premijer Crne Gore! Ova zgodna brineta rodila mu ćerkicu

Crna Gora -

Jednom prilikom podneo je raport o svom više nego zanimljivom ljubavnom životu pa je nabrojao i s kim se sve zabavljao. Nije oženjen a iz veze s bivšom partnerkom ima ćerkicu. Ima li novu ljubav, zasad ne otkriva

Milojko Spajić je rođen 1987. godine u Pljevljima. Posle završetka školovanja u Gimnaziji, Milojko je kao stipendista japanske vlade, kroz petogodišnji program Monbukagakusho stipendija, prvu godinu studija završio na Osaka Univerzitetu, a zatim na redovnim četvorogodišnjim studijama diplomirao Ekonometriku i kvantitavnu ekonomiju na Fakultetu ekonomskih nauka na Saitama Univerzitetu, navodi se u zvaničnoj biografiji novog premijera Crne Gore, na sajtu vlade te nama susedne države.

U okviru razmene, jedan semestar proveo je i na najboljem kineskom tehničkom univerzitetu Tsinghua. Zvanje magistra stekao je, takođe kao stipendista, u Francuskoj na HEC Paris, koji je po uglednom britanskom Fajnenešel tajmsu, broj jedan škola u Evropi za finansije.

Nakon toga osnovao je svoj start up, i radio u Tokiju i Singapuru, u globalnoj bankarskoj grupaciji Goldman Saks, ali i bio partner Venture Capital fonda u Singapuru.

Zovu ga Miki, a evo ko je majka njegove ćerkice

Milojka od milja zovu Miki, može se saznati na Vikipediji, a još jedan interesantan podatak jeste i da govori ove svetske jezike: engleski, japanski, kineski, ruski, francuski... Vernik je Srpske pravoslavne crkve.

Dugo je bio u vanbračnoj vezi s lepoticom iz naših krajeva, zgodnom brinetom koja mu je rodila ćerkicu, a koja je takođe školovana u inostranstvu, u Ženevi, i zauzima važnu poziciju u jednoj evropskoj agenciji. Njih dvoje su bili u vanbračnoj zajednici, ali već neko vreme nisu zajedno.

Pomenutu poziciju je napustio nakon skoro četiri godine, došavši u Crnu Goru , kako bi svojim znanjem i iskustvom pomogao domovini. Govori šest svetskih jezika a kao nestranačka ličnost bio je član savetničkog tima nosioca izborne liste „Za budućnost Crne Gore“ i mandatara za sastav Vlade, Zdravka Krivokapića.

Ljubavni život Mikija Spajića

Premijer Spajić, nekadašnji ministar finansija u vladi Zdravka Krivokapića, sa čijom se ćerkom tada zabavljao, ranije je postao hit na društvenim mrežama i to zbog - ljubavi! On je, kako bi se opravdao da nije nacionalista, pred TV kamerama otkrio i svoj ljubavni život.

- Devojka mi je bila Francuskinja, pre toga Indonežanka muslimanka, pre toga Japanka budistkinja, pre toga Kineskinja komunista. Ne mogu da zamislim kontekst u kojem bih ja mogao da se poistovetim sa bilo kakvim radikalnim nacionalističkim stavovima - rekao je svojevremeno Spajić.

Spajiću, koji je inače iz Pljevalja, politički protivnici su u nekoliko navrata zamerali stavove u vezi sa SPC, koju smatra institucijom koja u Crnoj Gori postoji vekovima i kojoj građani najviše veruje.

Na poziciju ministra finansija i socijalnog staranja došao je u decembru 2020. godine nakon parlamentarnih izbora. Milojko Spajić je nestranačka ličnost u Vladi Crne Gore, navodi se u njegovoj zvaničnoj biografiji i dodaje da govori šest svetskih jezika.

A kad je reč o nezvaničnoj, može se saznati mnogo više, i to najviše sa njegovog Instagram naloga gde među fotografijama dominira slika sa ćerkicom koju je na toj mreži postavio i napisao: Sa tatom na drugi rođendan.

Sa te mreže može se saznati i da ima brata u Los Anđelesu sa kojim se takođe slikao i postavio fotografiju iz Amerike.

Među objavama našla se i jedna sa roditeljima kojima je poslao posebnu poruku: "Nekada je zahvalnost zaslužena, a nekad i nije. Samo je roditeljima uvek zaslužena. Oni se od rođenja djeteta žrtvuju onoliko koliko mogu. Zato zaslužuju našu stalnu posvećenost i zahvalnost."

Na nekima od njegovih fotografija gospođe su ostavljale i komentare "majkina ljepota" a na ovoj su masovno pozdravljale njegovu majku, doktorku Natu (Natalija).

Zašto se vratio u Crnu Goru

Spajić je izjavio da je postojalo više razloga za njegov povratak u Crnu Goru, ali da je glavni bio donošenje spornog Zakona o slobodi vjeroispovijesti i da taj zakon pokazuje koliku su u crnogorskom sistemu nagomilani problemi. Dodao je da dok se stanje ne popravi, on neće "mrdati" iz Crne Gore i da nijedan investitor neće verovati u državu koja jednoj instituciji kao što je Srpska pravoslavna crkva, koja postoji osam vekova i kojoj veruje najviše građana Crne Gore, menjanjem zakona vlast pokušava da oduzme imovinu. Za vreme krize, učestvovao je u lobiranju u SAD za podršku Srpskoj pravoslavnoj crkvi i srpskom narodu u Crnoj Gori, može se pročitati na Vikipediji.

Kad je reč o sportu, ne krije da ceni Noleta koji je za njega svetski broj 1.

Predsednika Crne Gore Jakova Milatovića smatra prijateljem i saborcem s kojim je prešao mnogo kilometara na točkovima obilazeći Crnu Goru u poslednjih godinu dana.

Tata je dvogodišnje devojčice a ovako izgleda u opuštenom izdanju, patikama i trenerci, kad je bez kravate i odela.

Jedna od simpatičnih objava na Instagramu bila je kada je zabeležio druženje s bratom u kafiću, koji je došao čak iz Los Anđelesa da u zavičaju popravi zube!

Ne krije da voli veselje, pa se jednom prilikom ovako razgalio i pod šatrom...

Ako postoji rečenica kojom bi se 36-godišnji premijer Crne Gore mogao opisati, u jednoj od objava naveo ju je i sam...

Kurir.rs/SĐP/Wikipedia/Instagram

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track