PUŠARA: Cenimo napore koje su kolege iz ATCG uložile u cilju potpisivanja EA MLA sporazuma
Foto: ATCG

Potpisan multilateralni sporazum između Akreditacionog tela Crne Gore i Evropske kooperacije za akreditaciju

PUŠARA: Cenimo napore koje su kolege iz ATCG uložile u cilju potpisivanja EA MLA sporazuma

Crna Gora -

Direktor Akreditacionog tela Srbije (ATS), Dragan Pušara, bio je gost na svečanosti na kojoj je Akreditaciono telo Crne Gore potpisalo multilateralni sporazum sa Evropskom kooperacijom za akreditaciju, a kojim je potvrđeno da je ATCG u ekvivaletnom položaju sa nacionalnim akreditacionim telima država Evropske unije, saopštilo je Akreditaciono telo Crne Gore.

Pušara je kazao da ceni napore koje su kolege iz ATCG-a uložile u cilju potpisivanja ovog sporazuma, koji je Akreditaciono telo Srbije potpisalo 2012. godine.

ATCG, Dragan Pušara
foto: ATCG

„Ovaj sporazum nije samo formalnost. On predstavlja čvrstu vezu između naših akreditacionih tela i svih akreditacionih tela potpisnika ovog sporazuma i potvrđuje našu posvećenost zajedničkom cilju - unapređenju kvaliteta i bezbednosti proizvoda i usluga. Primena standarda u prvom trenutku možda izgleda nevažno za naše svakodnevne živote, ali i te kako ima uticaja na bezbednost objekata u kojima živimo i radimo, zdravstvenu zaštitu koju primamo, kvalitet vazduha koji udišemo, proizvodnju hrane, tekstila, električnih uređaja, dakle na praktično sve proizvode, procese i usluge koje dobijamo“, rekao je Pušara.

ATCG, Dragan Pušara
foto: ATCG

Direktorka ATCG-a, Anita Krulanović poručila je da potpisivanje sporazuma predstavlja krunu dosadašnjeg rada tog tela.

Ovaj Sporazum je potvrda da smo od samog osnivanja organizovano i strpljivo gradili i unapređivali sistem akreditacije u Crnoj Gori, u skladu sa najboljom evropskom i međunarodnom praksom“, kazala je Krulanović.

Kurir.rs

Bonus video:

03:46

KAO DA NEMAJU DOVOLJNO MUKE! Pušara: Uvela bih kazne za one sa džipom koji se parkiraju na mesta za osobe sa invaliditetom!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track