NAPAD NA DRŽAVLJANE ALBANIJE U ZELENICI: Oglasio se i premijer Crne Gore koji "duboko žali", identifikovani OSUMNJIČENI
Foto: Shutterstock

INCIDENT NEMA NACIONALNU POZADINU

NAPAD NA DRŽAVLJANE ALBANIJE U ZELENICI: Oglasio se i premijer Crne Gore koji "duboko žali", identifikovani OSUMNJIČENI

Crna Gora -

Crnogorska policija je identifikovala tri osobe osumnjičene da su na magistralnom putu u Zelenici napale državljane Albanije, a prema do sada raspoloživim informacijama incident nema nacionalnu pozadinu.

Iz Uprave policije je saopšteno da je, prema za sada raspoloživim informacijama, povod za incident bio događaj u saobraćaju.

"Danas je u popodnevnim časovima dežurnoj službi Odjeljenja bezbednosti Herceg Novi telefonskim putem prijavljeno da je, na magistralnom putu u mestu Zelenika, došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane više nepoznatih lica. Pripadnici policije su upućeni na lice mesta gde su zatekli tri lica, svi albanski državljani, koji su imali vidne povrede, a koji su zatim upućeni na ukazivanje lekarske pomoći", piše u saopštenju.

Dodaje se da su pripadnici policije identifikovali tri osobe iz Herceg Novog, kao vinovnike fizičkog napada, a čiji je identitet naknadno utvrđen.

"Sa događajem je upoznat nadležni tužilac koji će se izjasniti o pravnoj kvalifikaciji dela, nakon preduzimanja dalje naloženih mera i radnji u odnosu na ova lica, ali i na identifikaciju eventualnih ostalih počinilaca, a o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena. Napominjemo, napadnuta lica su se u kritičnom periodu nalazili u vozilu koje nije imalo registarske oznake Republike Albanije i prema do sada prikupljenim obaveštenjima, odnosno, prema za sada raspoloživim informacijama, povod incidenta je bio situacioni događaj u saobraćaju", piše u saopštenju policije.

Albanske partije su pozvale ranije danas nadležne da hitno ispituju sve okolnosti incidenta u kojem je, prema objavama na društvenim mrežama, osam osoba u uniformama, u Herceg Novom, maltretiralo tri državljana Albanije.

Dukaj je u izjavi dostavljenoj medijima pozvao nadležne organe da preduzmu mjere iz svoje nadležnosti i da o svim relevantnim detaljima što prije obavijeste javnost.

Premijer Milojko Spajić je u objavi na mreži X napisao da "duboko žali zbog današnjih događaja koji su zadesili goste iz Albanije".

"Naglašavam da Crna Gora mora i biće oaza mira i sigurnosti za sve. Naše misli su sa svima pogođenim, i radimo na tome da svima obezbedimo sigurnost i gostoprimstvo koje zaslužuju", naveo je Spajić.

Ministar unutrašnjih poslova Albanije Taulant Bala je zahvalio na brzoj reakciji vlasti i policije u Crnoj Gori, povodom napada na albanske državljane.

"U toku je opsežna istraga i odgovorni će uskoro biti otkriveni", rekao je Bala.

(Kurir.rs/Beta)

Bonus video:

01:27

HRVATSKA PONOVO UVELA OGRANIČENJA ZA ULAZAK DRŽAVLJANA SRBIJE: Obavezan PCR ili antigenski test ako niste vakcinisani sa obe doze

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track