KRALJA KRIPTOVALUTA IZRUČUJU SAD U MARTU?! Advokat Do Kvona zatražio od američkog suda da odloži suđenje
Foto: printscreen YT RTCG

na čekanju

KRALJA KRIPTOVALUTA IZRUČUJU SAD U MARTU?! Advokat Do Kvona zatražio od američkog suda da odloži suđenje

Crna Gora -

Branilac Do Kvona zatražio je od američkog suda da odloži suđenje protiv njega i njegove bivše kompanije jer ne zna kada će biti izručen iz Crne Gore, piše portal Coindesk.

Advokat je kazao da se ekstradicijski postupak u zemlji ne odvija tako brzo kako je planirano i da ne misle da će njihov klijent biti u SAD pre, i to najranije, februara ili marta.

Ukoliko Sud odbije da odloži suđenje, Kvonov branilac traži da se porota uputi da se njegovo odsustvo i nemogućnost da svedoči smatraju "neopravdano štetnim po njega“. Početak suđenja trenutno je zakazan za kraj januara.

U SAD, Kvon i Komisija za hartiju od vrednosti su podneli zahteve za skraćenu presudu u sudskom postupku, svaki od federalnog sudije traži da odluči u njihovu korist bez suđenja, tvrdeći da suprotna strana nije dovoljno potkrepila svoj slučaj, prenosi portal RTCG.

Do Kvon i njegov poslovni partner Čang Jun su uhapšeni 23. marta prošle godine na podgoričkom aerodromu kada su sa lažnim pasošima pokušali da otputuju privatnim letom za Dubai.

Zbog falsifikovanja pasoša u Crnoj Gori osuđeni su na po četiri meseca zatvora. Oni su u pritvoru gotovo osam meseci. Prema saopštenju Višeg suda, Do Kvona Južna Koreja potražuje zbog krivičnog dela prevarnog nepoštenog trgovanja, prevaru i kršenje javne ponude.

Sjedinjene Države, odnosno Okružni sud Južnog okruga Njujorka tereti Do Kvona za više krivičnih dela uključujući zaveru radi prevare u vezi sa kupovinom i prodajom hartija od vrednosti, elektronsku prevaru, te manipulaciju cenama hartija od vrednosti.

Kurir.rs/Dan

Bonus video:

01:14

JEDNA OD NAJVEĆIH KRIPTO BERZI PROGLASILA BANKROT! Stručnjak obrazložio razloge: Zloupotrebili su brzopletost investitora!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track