ISTICAO ZASTAVU SRBIJE: Četiri opozicione stranke podnele krivičnu prijavu protiv Andrije Mandića (VIDEO)
Foto: Printscreen YouTube

ISTICAO ZASTAVU SRBIJE: Četiri opozicione stranke podnele krivičnu prijavu protiv Andrije Mandića (VIDEO)

Crna Gora -

Četiri crnogorske opozicione stranke podnele su danas Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predsednika Skupštine Crne Gore i lidera Nove srpske demokratije (Nova) Andrije Mandića zbog, kako je navedeno, isticanja zastave Srbije u kabinetu.

Krivičnu prijavu su podnele Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Hrvatska građanska inicijativa i Demokratska unija Albanaca zbog sumnje da je Mandić počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Šef poslaničkog kluba DPS-a Andrija Nikolić tvrdi da je Mandić, suprotno zakonu, u svom kabinetu istakao zastavu Srbije, a da zvanice nisu bili predstavnici te države, čime je, kako je ocenio, unizio Skupštinu Crne Gore.

Nikolić je rekao da na konferenciji za novinare u Podgorici da je Mandić isticanjem zastave, koja je, kako kaže, zastava jednog naroda izvršio diskriminaciju i da predsednik Skupštine Crne Gore ima dužnost da bude predsednik svih građana.

Iz Skupštine Crne Gore ranije je saopšteno da Mandić u svom kabinetu, pored državne zastave, drži i trobojku koja je državni simbol Knjaževine Crne Gore i Kraljevine Crne Gore.

Kurir.rs/Nova

Bonus video:

02:39

ZA OČEKIVATI JE DA ANDRIJA MANDIĆ BUDE IZABRAN Panaotović: Ide na bolje! Ovo je simbol pobede i približavanje SRBIJE I CRNE GORE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track