OBILNE PADAVINE NAPRAVILE OPŠTI HAOS U TIVTU: Vatrogasci iz automobila izvlačili putnike
Foto: Printscreen/Instagram/192

OBILNE PADAVINE NAPRAVILE OPŠTI HAOS U TIVTU: Vatrogasci iz automobila izvlačili putnike

Crna Gora -

Radnici Komunalnog preduzeća Tivat, pripadnici Službe zaštite i lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava, te Komunalne policije danas su angažovani na otklanjanju posledica nevremena i obilnih padavina koje su sinoć zahvatile Tivat i izazvale dosta problema.

Lokalni put Tivat - Radovići na potezu od kotorske raskrsnice prema Solilima koji je sinoć poplavio, još je neprohodan, mada se voda polako povlači.

Sinoć je na poplavljenom kolovozu u vodi ostalo nekoliko automobila čije su putnike izvukli pripadnici SZS Tivat i DVD "Krtoli".

Voda se jutros polako povlači ali je manji dio puta još pod njome dok ekipe Komunalnog nastoje da očiste sve odvodne kanale i rešetke.

Ipak, najveći problem ovdje zbog kojeg put plavi je nivelacija terena jer su okolna imanja i zemlja u proteklom periodu devastirani nasipanjem velikih količina šuta i zemlje iz građevinskih iskopa a što su nesavesnim građevinarima većinim uz naknadu, dozvolili sami vlasnici tih imanja.

Zbog poplave puta u useku kod Ina pumpe u Mrčevcu sinoć je kratko bila neprohodna i Jadranska magistrala, dok se na deo puta u mestu Luka kod Lepetana obrušila veća količina zemlje sa obližnjeg brda, pa se i tamo moralo intervenisati mašinama na čišćenju makar jedne trake.

Saobraćaj na tom mestu gde su inače, tri kolovozne trake, sada je regulisan privremenom saobraćajnom signalizacijom naizmenično, dok ekipe Crna gora puta u čijoj je to nadležnosti u potpunosti ne uklone odron.

(Kurir.rs/Vijesti/Preneo: A.N.)

Bonus video:

04:35

POPLAVE DOLAZE IZ CRNE GORE Meteorolog: Padavine u Srbiji prestaju, ali će ih biti na jadranskoj obali BUJICE DONOSE IBAR I LIM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track